Ersej “lakši” za 500.000 dolara

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Uprava Lige američkog fudbala SAD (NFL) suspendovala je vlasnika kluba Indijanapolis Kolts sa 6 utakmica sljedeće sezone i 500.000 dolara zbog kršenja pravilnika ponašanja.

Liga je oštru kaznu izrekla samo nekoliko sati nakon što jeDžim Ersej, vlasnik Koltsa, priznao na sudu da je kriv zbog prekršaja i hapšenja u martu, kada ga je zaustavila saobraćajna policija.

Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da Ersej neće moći da priđe prostorijama kluba, treninzima i utakmicama, da neće moći da gleda utakmice Koltsa niti da prisustvuje ligaškim sastancima i događajima. Ovo je maksimalna kazna prema pravilima lige.

“Mnogo puta sam govorio da za vlasnike, upravu i trenere treba da važe viši standardi nego za igrače. Razgovarali smo o tome na našim sastancima i složili smo se da izrazimo podršku takvom stavu, kao i da za vlasnike treba da važe najviši standardi”, naveo je Gudel u saopštenju.

Ersej je na sudu priznao da je kriv za vožnju pod uticajem opijata. Ovaj 55-ogodišnjak je kazao da je vozio pod uticajem lijekova protiv bolova oksikodona i hidrokodona, zbog čega je 16. marta uhapšen blizu svoje kuće u predgrađu Indijanapolisa.

Ersej će godinu dana biti na uslovnoj kazni i tokom tog perioda neće smjeti da pije alkohol niti da ima u posjedu alkoholna pića. Vozačka dozvola mu je suspendovana na godinu dana.

Slučaj Erseja je pomno praćen u NFL-u zato što je liga i ranije na sličan način kažnjavala vlasnike klubova zbog kršenja pravilnika o ponašanju.