Dževad Poturak u pohodu na svjetsku titulu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Najbolji bh. K1 borac Dževad Poturak u petak će se u Areni Zenica boriti za titulu prvaka svijeta u WAKO verziji.

Protivnik “bh. mašini” biće francuski superteškaš Abderahman Koulibali. Isto veče u skopu borilačkog spektakla svoje borbe sa rivalima iz regije imaće još Elmir Mehić, Dario Kadić, Adis Dadović, Bahrudin Mahmić, Mesud Selimović i Dženan Poturak.

Poturak naglašava da je maksimalno spreman, te da vjeruje u uspjeh.

“Mislim da je ovo najbolji način da pokažem svima da se i dalje mogu boriti. Pružila mi se prilika da objedinim pojase koji mi u karijeri nedostaju. Imam ogroman motiv i želju da cijelim svijetu pokažem da BiH ima odlične borce”, istakao je Poturak.

Poturkov protivnik ima 28 godina, visok je 191 cm, a u dosadašnjoj karijeri je tri puta osvojao titulu prvaka Evrope. Od dosadašnje 62 borbe pobijedio je 51 put, od čega 20 nokautom.

“Posebno mi je drago što me za ovaj meč priprema bivši svjetski prvak u kik boksu Amir Ćoralić, koji je u svojoj karijeri prošao kroz sve ovo kroz što ću ja prolaziti. On vrlo dobro zna kako je biti šampion i uz njega sam siguran u dobar ishod”, naglasio je Poturak.

Uvodne borbe najavio je Elmir Mehić.

“Siguran sam da i mi imamo dosta toga za ponuditi zeničkoj publici i zbog toga ih pozivam da 15. avgusta budu naš vjetar u leđa. Ono što im možemo obećati jeste maksimalan angažman za pobjedu”, naveo je Mehić.

Odlične borbe su najavili i Dženan Poturak i Adis Dadović koji imaju vrlo respektabilne protivnike – Kristijana Risteau, šampiona superkombata iz Rumunije, i Marka Rupčića iz Hrvatske.

Poturak je u svojoj karijeri imao 74 borbe. Ostvario je skor od 50 pobjeda, od čega 30 nokautom. Poražen je 23 puta, a jednom je imao neriješen ishod.