Desetogodišnja Banjalučanka prvakinja u plivanju i plesu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Saru Kremenović u svijetu plivanja znaju kao višestruku prvakinju BiH i rekorderku, ali desetogodišnja Banjalučanka je i prvakinja BiH u latinoameričkom plesu i uspješna učenica koja piše pjesme.

Ima brojne talente, vrijedna je i ima vremena za mnoge aktivnosti, iako se na prvi pogled čini da je dan mali za djevojčicu koja je osvojila 235 medalja samo u plivanju. Od 61 takmičenja samo se sa tri nije vratila s odličjem, pišu Nezavisne novine.

“Uz dobru organizaciju sve je moguće i ništa mi nije teško. Više mi je zabavno nego teško jer se družim s vršnjacima. Kada idem poslije podne na nastavu ustajem u šest sati kako bih stigla na jutarnji trening, a kad idem ujutru u školu odspavam pola sata duže. Osim u plivanju, osvajala sam medalje na uličnim atletskim trkama, učim njemački jezik, četiri godine se bavim plesom (prošle godine je bila prvakinja BiH u kategoriji formacije), a kad imam vremena pišem pjesme…”, priča Kremenovićeva, članica Plivačkog kluba “Olimp” i Plesnog kluba “Gema” i dodaje da stalno po kući pleše i pjeva.

Sara je sa pet godina pošla na obuku za neplivače u “Fortuni”, a “krivac” za to je dvije godine stariji brat Marko.

“Sa mamom, tatom i bratom sam vodila Marka na obuku za plivače i svidjelo mi se. Roditelji su me upisali u školu plivanju. Ubjeđivali su me da je rano, ali nisam odustajala. Prvu medalju, bronzanu, osvojila sam 2010. na mitingu ‘Plivaj srcem’ u Banjaluci i bila sam veoma srećna jer mi je to prva medalja i zato što sam je osvojila u konkurenciji starijih takmičarki. Inače, na dosta takmičenja sam nastupala sa starijim plivačicama”, rekla je Sara.

Kad osvoji medalju dobije aplauz od učiteljice i drugara iz OŠ “Ivo Andrić” i to joj, kako kaže, mnogo znači jer voli kad je neko podržava.

Ona je iz “Fortune” prešla u “22. april”, gdje je ostvarila veliki uspjeh, uključujući obaranje rekorda starog 26 godina, a u nove pobjede krenula je ovog vikenda na mitingu u Beogradu kao članica “Olimpa”, u kojem trenira od septembra.

“Volim da treniram i da se takmičim. Želim da napredujem i da nastupim na Olimpijskim igrama”, istakla je Sara, čije uspjehe uredno bilježi djed Živan Jovanović iz Obudovca.

Tu su i albumi koji čuvaju sjećanja na važne događaje.

Pored brojnih obaveza, Sara ima vremena i za igru i druženje, kaže uglavnom vikendom kada ne ide na takmičenje, a tu je igra sa bratom Markom koji je, takođe, svestran.

Nakon što je trenirao plivanje, posvetio se odbojci, bavi se folklorom, svira gitaru i uči strane jezike.