Denis Stojnić ponovo u ringu s Rikom Rodrigezom

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Denis Stojnić, naš najbolji i najpopularniji MMA borac, zajedno sa svojim saradnicima je počeo pripreme za “Bosnia Fight Championship 2”, koji je za 22. avgust zakazan u Sarajevu.

Ovaj borilački spektakl je prethodne godine održan u sarajevskom Domu mladih, a u borbi večeri Denis Stojnić je savladao Rika Rodrigeza. Upravo bi njih dvojica trebali ponovo odmjeriti snage na BFC-u 2 i sigurno je da će to bi okršaj po mjeri svih ljubitelja borilačkih sportova.

“Prije i nakon prvog meča svašta se pisalo i pričalo. Sada ću dokazati da sam bolji od Rika i na najbolji mogući način svima pokazati koliko vrijedim. Cijenim svog protivnika, ali siguran sam da ću ga nokautirati u Sarajevu 22. avgusta”, kaže Stojnić.

Dodaje da već sada može potvrditi da će mečeve na “Bosnia Fight Championshipu 2” imati Bojan Bekonja i Eldar Hujić Eldo.

“Oni će imati priliku da treniraju i u kampu ‘Golden Glorya’ u Amsterdamu. Na BFC-u prvi nastup pred sarajevskom publikom imaće i Dado Stojnić. Na manifestaciji će raditi i borac sa Kosova Gzimi Salmani, kao i borci iz Hrvatske, Srbije, Amerike i Japana. Naravno biće nekoliko zvučnih imena. Već sada mogu reći da će BFC 2 biti mnogo bolji i krvaviji od prethodnog”, kaže Denis Stojnić, koji se u Sarajevu priprema s Harisom Radmilovićem iz kluba borilačkih sportova “Šampion”.