Čavić isprozivao Felpsa (VIDEO)

Amerikanac Majkl Felps i Srbin Milorad Čavić ostaće upamćeni kao učesnici jedne od najdramatičnijih trka u istoriji plivanja (Peking 2008), koja je odlučena tek pošto su FINA i Omega, nakon više puta ponovljenog snimka, utvrdili da je “Baltimorski metak” prvi dodirnuo ciljnu tablu.

Mnogo je bilo polemike o ovom finalu, ona je bila toliko kontroverzna da je o njoj napravljen i dokumentarni film u kojem su dvojica plivača evocirali uspomene na taj duel.

Danas, sasvim nenadano, otvorili su novi front, ponovo suprotstavljeni.

Naime, Milorad Čavić je reagovao na izjave Felpsa koji je nedavno izjavio kako bi “MOK trebalo da ulaže više sredstava u pronalaženje rješenja sa dopingom”.

“Doping je oduvek bio problem i situacija je danas samo gora. Ja, takođe, ne znam šta ću reći mom sinu, niti želim da moj sin bude upola dobar kao ja znajući šta ga čeka sutra. Ljude tesiraju, neke više od drugih… Lensa Armstronga, sećam se, znali su da testiraju tri puta dnevno, i nikad nije pao, ali nije u tome problem. U ovom trenutku, mi nismo u stanju da kontrolom ustanovimo nove vrste dopinga i napredne metode dopinga”, napisao je Čavić, pa postavio pitanje Felspu:

“Zašto tražiš reforme sada kada više nisi aktivan, i nikad pre nisi podržavao biološki pasoš? Ne kažem da si varalica, kroz karijeru si napredovao i poboljšavao rezultate, ali vreme tvog oporavka se graniči sa naučnom fantastikom… Mi samo želimo da možemo to da razumemo. U svakom slučaju, zaista se nadam da ćeš istrajati u ovome što kažeš, jer u slučaju da naši sinovi jednog dana budu profesionalci, voleo bih da mislim da si ti bio taj koji je napravio razliku”.

https://youtu.be/rUu7M6VASm8

(Telegraf.rs)