Brčaci pobjednici regate “Stjepan Stanić”

[dropcap]BROD[/dropcap] Kajak-kanu klub “Haris Suljić” iz Brčkog pobjednik je memorijalne regate “Stjepan Stanić 2014”, koja je danas održana na rijeci Savi kod Broda.

Drugoplasirani i trećeplasirani su klubovi “Marsonija” i “Olimpik” iz Slavonskog Broda, a pobjedničke pehare najboljima je uručio Goran Garačić, zamjenik načelnika opštine Brod.

Organizator ove sportske manifestacije je Kajak-kanu klub “Premijum” iz Broda, a učestvovalo je 170 takmičara iz 7 klubova sa prostora BiH, Hrvatske i Srbije.

Hilmija Hodžić, predsjednik kluba “Premijum”, izjavio je Srni da je sve proteklo u najboljem redu i da je takmičenje održano prema Pravilniku Kajak-kanu i rafting saveza BiH.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Brod, a svoj doprinos regati, koja se održava kao znak sjećanja na Stjepana Stanića, najpoznatijeg sportskog radnika u veslačkom sportu Broda, dali su i potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i drugi donatori.

Suljkanović, koji je prisustvovao otvaranju regate, istakao je da nastoji da podrži što više ovakvih manifestacija, jer na ovaj način ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag u tom klubu ili sredini neće pasti u zaborav.