Tatomirović upitan za utakmicu protiv Haugesunda

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Nakon odigrane utakmice protiv norveškog Haugesunda, zdravstveni bilten prvog tima Sarajeva je povoljan.

Gotovo svi igrači su u punom trenažnom procesu i nesmetano odrađuju plan i program stručnog štaba uoči revanša u Norveškoj.

Trenutno, tri igrača bordo kluba su van stroja. Jedan od njih je Ivan Tatomirović, koji je u 84. minutu utakmice na Koševu zadobio udarac zbog kojeg je morao da napusti igru.

Fizioterapeut kluba, Ismar Hadžibajrić, objasnio je kakva je povreda u pitanju.

“Riječ je o istegnuću ligamenata koljena. Ivan je započeo sa terapijama i u toku je njegov oporavak. Medicinski tim bordo kluba čini sve kako bi ga prije svega oporavili, ali i osposobili za utakmicu protiv Haugesunda.”, kazao je Hadžibajrić.

Osim Tatomirovića, van trenažnog procesa su već duže vrijeme Irfan Vusljanin i Ognjen Todorović. Dobra vijest za klub jeste činjenica da je Vusljanin počeo sa treninzima.

“Irfan je počeo sa treninzima i vjerujemo da će u narednim danima moći punim kapacitetom trenirati sa ostatkom ekipe. Što se tiče Todorovića, početkom iduće sedmice imaće pregled, nakon kojeg ćemo znati više detalja”, dodao je Hadžibajrić.

Revanš utakmica 2. pretkola kvalifikacija za Ligu Evropa na rasporedu je 24. jula, a igra se u Norveškoj, u gradu Haugesundu.