Baliću nedostaje more

[dropcap]VECLAR[/dropcap] Prekrasno mi je ovdje. Rukomet je u Njemačkoj nešto drugačiji nego u Španjolskoj i Hrvatskoj. Puno je intenzivniji i fizički zahtjevniji, pa zbog toga ponekad pati taktički dio igre. No, zato je sjajno što uvijek igramo u punim dvoranama, što nije slučaj svugdje, rekao je Ivano Balić (35) u razgovoru za zvanični sajt svog kluba Veclara.

Bivši hrvatski reprezentativac posljednjih 13 mjeseci je član njemačkog tima, ali odlazak u osrednji klub prije godinu dana mnoge je iznenadio.

“Želio sam se okušati u najjačoj ligi svijeta, a Veclar mi je pružio tu priliku. U klubu sam okružen profesionalcima, imam dobre trenere i suigrače. Jako sam sretan što sam ovdje”, kaže Balić.

U Njemačkoj se brzo snašao, a Veclar polako već može zvati drugom kućom: “Jedino što mi nedostaje je more. Rođen sam i živio kraj mora 20 godina. No, na sreću, imamo duge ljetne praznike pa odem kući, uživam u moru i suncu nekoliko tjedana i napunim baterije.”

Prije ljeta Ivano je produžio ugovor s Nijemcima na još jednu godinu.

“Potpisao sam novi ugovor jer i privatno i poslovno uživam ovdje. Bila je to prava odluka. A i klub je želio da ostanem”, ističe Balić.

Njegov stil igre uvijek je bio opasan, kako za protivnike, tako i za njega samog. Povrede ga prate kroz cijelu karijeru, a sa 35 godina na leđima sigurno mu je sada još teže.

“Da, sve me boli. No, to je normalno za igrače u mojim godinama. Rukomet je ipak sport pun borbe, u kojem moraš ići do kraja svojih tjelesnih limita”, zaključuje on.