Aleksandra Samardžić prvakinja Balkana

[dropcap]EDIRNE[/dropcap] Aleksandra Samardžić, mlada džudo reprezentativka BiH, osvojila je zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Balkana, održanom proteklog vikenda u turskom Edirneu.

Trebinjka je do titule stigla u kategoriji do 70 kilograma i tako ostvarila kontinuitet uspjeha, upotpunivši, između ostalog, i ranije dvije titule vicešampionske Evrope do 18 godina, pišu Nezavisne novine.

U karijeri joj je za rukom pošlo da bude i najmlađa osvajačica Evropskog kupa za seniorke, a njen trud, rad i talent među prvima je prepoznao i stručni žiri manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina, kada joj je 2012. dodijeljeno priznanje za najperspektivniju sportistkinju BiH.

Na ovogodišnjoj Balkanijadi istakao se i još jedan, takođe nagrađivani takmičar u izboru Nezavisnih novina. Najperspektivniji u 2013. Harun Sadiković osvojio je srebrnu medalju u kategoriji preko 100 kg, a medalja istog sjaja do 100 kg pripala je Hadisu Ramiću.

Bronzama su se okitili Andrej Zurovac (do 60), Petar Zadro (do 66), Miloš Mijanović (do 90) i Ivan Rikalo (do 57).

Na Balkanskom prvenstvu je nastupilo oko 200 juniora i juniorki iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Makedonije, Rumunije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.