Ako ste se pitali zašto je Džordan gledao baš meč Federera? Odgovor je u patikama!

[dropcap]NJUJORK[/dropcap] Švajcarski teniser će na US openu igrati u najnovijem modelu Najk patika Air Džordan sa svojim inicijalima.

Legendarni košarkaš Majkl Džordan pojavio se u loži Rodžera Federera na meču prvog kola US opena.

Iako su se svi pitali otkud leteći Majkl na tenisu, odgovor je jednostavan – njih dvojica sarađuju preko kompanije Najk, a Džordan je vlasnik jednog dijela brenda koji se odnosi na “Air Džordan“ model, piše Telegraf.

Upravo je Rodžer Federer koji je promoter Najkija tražio da nosi na US openu najnoviji model patika koji će biti identičan modelu Air Džordan 3, ali sa svojim inicijalima i legendarni košarkaš je pristao na to.

„ Pratio sam Rodžerovu karijeru i veliki sam navijač već neko vrijeme. Apsolutno mislim da bi ovo mogla da bude jedinstvena i posebna saradnja. Čim sam čuo da Rodžer želi da patika bude napravljena po uzoru na Džordan 3, pristao sam“, rekao je Džordan.

Legendarni košarkaš je kazao da mu se svidjelo i kako se Federer kretao po terenu.

„Lijepo je to čuti, nisam znao da je išta komentarisao. Mislim, prije svega sam srećan što je ušao malo u svijet tenisa, a to što sam ja lik u cijeloj toj predstavi je nekako ‘kul’. Ta saradnja mi mnogo znači, moram da priznam“, rekao je Federer novinarima.