Agencija ih umjesto u brazilski Salvador poslala u El Salvador!

[dropcap]SAN SALVADOR[/dropcap] Novopečeni bračni par, Orin i Melisa van Lingen iz Australije, trebao je biti među brojnim navijačima u Brazilu na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Međutim, zbog velike pogreške putničke agencije njihovo putovanje se pretvorilo u noćnu moru. Naime, par je želio da otputuje u brazilski Salvador, a agencija ih je poslala u San Salvador, u El Salvadoru u srednjoj Americi, zemlji s jednom od najviših stopa ubistava na svijetu, piše Daily Mail, a prenosi Večernji list.

Da nešto nije u redu par je posumnjao tokom presjedanja na drugi avion, ali da su u pogrešnoj zemlji shvatili su tek kad su stigli u El Salvador, koji je 6.500 kilometara udaljen od planirane destinacije.

“Bili smo užasnuti kada smo shvatili gdje smo došli”, ispričala je Orin, koja je sa suprugom nekoliko godina štedjela za put u Brazil kako bi pogledali jednu od utakmica.

Zbog pogreške agencije par je utakmicu Holandije i Španije, koja se odigrala u Salvadoru, pogledao u hotelskoj sobi.

Putnička agencija im se izvinila, te im ponudila drugi aranžman kako bi im nadoknadila štetu. Orin i Melisa se sada nadaju da će iz drugog pokušaja uspjeti uživo pogledati neku od utakmica Svjetskog prvenstva.