Terzić: Motivi možda sputali pojedine igračice

[dropcap]TRST[/dropcap] Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je večeras da je uprkos porazu od Brazila njegov tim pokazao da može da igra na vrhunskom nivou.

Srpske odbojkašice su u sjajnoj predstavi izgubile sa 3:1 (24:26, 25:21, 25:19, 25:23), u posljednjem, 5. kolu B grupe prvenstva svijeta u Italiji.

“Bilo je dosta motiva, možda kod nekih odbojkašica i previše, pa ih je to sputalo. Igrali smo u nekim fazama zaista dobro, pružili snažan otpor Brazilu i bili blizu da napravimo iznenađenje. Zbog nekih sitnica nismo uspeli, ali pokazali smo možemo da igramo na vrhunskom nivou i sa vrhunskim ekipama”, rekao je Terzić.

Najefikasnija u srpskom timu bila je 17-ogodišnja Tijana Bošković, dok je Brankica Mihajlović osvojila 15 poena.

“U neku ruku imale smo pobedu. Na početku trećeg seta imale smo prednost od četiri-pet poena, ali je došlo do pada koncentracije, ne znam zbog čega. Sitinice su odlučivale u četvrtom setu, igrale smo dobro kao tim i najbitinije je da podižemo igru. Nadam se boljim partijama u Veroni”, poručila je Mihajlovićeva.

Izabranice selektora Zorana Terzića ranije su obezbijedile plasman u drugu fazu šampionata, a večeras su pretrpjele prvi poraz nakon što su slavile protiv Turske (3:1), Bugarske (3:2), Kameruna (3:0) i Kanade (3:1).

Srbija će prvi meč u novormiranoj F grupi druge faze takmičenja odigrati u srijedu, 1. oktobra, od 17 sati protiv Holandije.