Odbojkaši Mladost na pragu osmine finala CEV kupa

Mladost na pragu osmine finala CEV kupa

Odbojkaši Mladosti iz Brčkog nalaze se na korak od najvećeg evropskog uspjeha kada je bh. odbojka u muškoj konkurenciji u pitanju, jer su ostvarili veliku pobjedu na gostovanju kod holandskog Oriona u prvoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa sa 3:1 (24:26, 25:21, 28:26, 25:21).

Iako su Holanđani bili favoriti, izabranici Branka Mišića pokazali su kvalitet i sasvim zaslužno došli do trijumfa koji ih je doveo u odličnu poziciju pred revanš u Brčkom u srijedu.

“Nikada niko iz BiH nije bio u osmini finala CEV kupa i nadam se da ćemo mi biti prvi. Bila je ovo jako teška utakmica. Orion je snažan tim. Nakon izgubljenog prvog seta uslijedila je pauza od 40 minuta, i poslije toga naša perfektna igra. Prezadovoljan sam nastupom cijele ekipe, Nemanja Božić imao je 27 poena, a odličnu utakmicu odigrao je i Radoslav Janjić kojeg su dosta opteretili”- rekao je trener Mišić.

On je izjavio da je siguran da se Holanđani neće predati bez obzira na poraz na domaćem terenu.

“Oni će biti još neugodniji u revanšu. Za prolaz su nam potrebna dva seta, ali ne smijemo kalkulisati, moramo ići na pobjedu. Ponovo će biti teško jer je njihova ekipa jako dobra i visoka, imaju odličan blok i flot servis. Nadamo se i da ćemo imati veliku podršku sa tribina” zaključio je Mišić.

Prezadovoljan pobjedom, ali i karakterom koji su Brčaci pokazali, bio je najbolji odbojkaš RS za ovu godinu Radoslav Janjić.

“Uspjeli smo sebi da dokažemo da smo ekipa koja ima šta da kaže u Evropi. Holanđani su veoma dobra ekipa, veoma jaka tehnički i nije nimalo lako igrati protiv njih. Bolje smo se snašli nakon prekida do kojeg je došlo jer prvi set nismo igrali sa loptama koje su predviđene za ovaj nivo takmičenja, a sve zbog velike greške sudija. Napravili smo odličan posao, ali moramo da ga završimo” poručio je Janjić.

Ukoliko eliminišu Orion, Brčaci će u osmini finala igrati protiv pobjednika duela između holandskog Groningena i švajcarskog Lindarena. Švajcarci su dobili prvu utakmicu na svom terenu rezultatom 3:1.

Poraz Gacka

Odbojkašice Gacka poražene su u prvoj utakmici šesnaestine finala CEV Čelendž kupa od Hapoel Kfar Saba 0:3 (19:25, 18:25, 23:25). Izabranice Saše Slijepčevića će tako imati jako težak zadatak da dođu do preokreta u revanšu koji je na programu u srijedu u Kfar Sabi od 17 časova.