Navijači iz BiH prete Vranješu zbog Đujićeve tetovaže

ognjen-djujic

Navijači Bosne i Hercegovine prijete fudbaleru Ognjenu Vranješu (29) da će ubiti njega, suprugu i djete.

Nakon što je u javnosti “procurila” tetovaža koju na sebi nosi već šest meseci, defanzivac reprezentacije Bosne i Hercegovine našao se na žestokom udaru navijača BiH.

Pogotovo navijača, koji nikako ne mogu da mu oproste što na ruci ima lik četničkog vojvode Mimčila Đujuća.

BH Fanatikosi su navodno toliko bjesni da su Vranješu pretili na društvenim mrežama i on je u međuvremenu morao da obriše svoj Instagram profil.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je u petak objasnio zašto je istetovirao Đujića i na taj način je poslao poruku Savezu koji ga je osudio, ali i svim navijačima u BiH.

“Treba li da ih nabrajam? Smeta nekome vojvoda Đujić koji je pre svega bio svešteno lice i u godinama kada je moj narod stradao, možda i najviše u skorijoj istoriji, on se suprostavio zlobnicima. Uostalom, rekoh da ne želim bilo kome da podnosim račun i opravdanje, niti da držim čas istorije, a za mene i većinu stanovnika Republike Srpske, kao i celog srpskog naroda, vojvoda Đujić je heroj i simbol otpora prema neprijatelju i niko mi ne može uzeti pravo na takav stav. Istorija uvek ima više lica i činjenica ima raznih, a ja prosto imam pravo da od svoga tela radim šta mi volja i na to niko ne može i ne treba da utiče.”

Kada smo već kod navijača, vredi pomenuti da su oni već duže vreme u konfliktu sa Vranješom i da su samo čekali novi povod.

U međuvremenu, Vranješ je kažnjen od strane Anderlehta jer je podržao nasilje navijača AEK-a (za koji je igrao) tokom tuče sa Ajaksovim navijačima. Tazlog – Belgijanci i Holanđani su u bratskim odnosima.

“Shvatam da sam napravio grešku i izvinjavam vam se. Žao mi je što sam to uradio. Ne mogu vratiti vreme, ali mogu prihvatiti kaznu kluba i nadam se da ću dobiti podršku navijača ponovo u budućnosti” rekao je Vranješ za sajt Anderlehta.

Zanimljivo, povodom tetovaže se oglasio i trener Anderlehta.

“Odigrao je puno utakmica za BiH, ali niko nije pominjao tetovažu o kojoj se sad priča. Sada su se svi obrušili na to zbog medijske oluje koja vlada, a ako je potrebno analizirati tetovaže, puno igrača ih ima na svojim telima.”