Na betonskoj podlozi vježbaju za Drugu ligu RS

[dropcap]DOBOJ[/dropcap] Za nešto malo manje od mjesec dana počinje i takmičenje u okviru Druge lige Republike Srpske za odbojkašice, a ekipa dobojskog Pantera se već uveliko priprema za svoj prvi, istorijski nastup.

“Radi se već nekih desetak dana, uglavnom na sticanju kondicije, a ubrzo se kreće i sa uigravanjem tima i biranjem najbolje šestorke koja će prva izaći na teren”, kaže Dejan Čalaković, predsjednik ŽOK Panter, za Dobojski info.

Nedavno je određen i sastav grupa u Drugoj ligi, a Panter će se takmičiti u okviru grupe 4 (grupa Centar) zajedno sa ekipama Inova-BL (bivši prvak RS), Kozara iz Gradiške (bivši premijerligaš), Kotor Varoš, Nikos Kambera i Ukrina iz Prnjavora.

U klubu su zadovoljni sastavom grupe i kvalitetom protivnika, a takmičarski cilj u debitantskoj sezoni je borba za vrh tabele i osvajanje jedno od prva dva mjesta.

Uporedo se radi i na obezbjedjivanju budžeta, jer se klub finansira jedino preko članarina, a takođe se radi i na pronalaženju adekvatnog terena za treninge i utakmice.

Usljed majskih poplava uništeni su svi zatvoreni prostori za trening, koji su u procesu obnove, a trenutno se radi na vanjskim terenima gdje je najvažnije da se izbjegnu povrede jer se radi na podlozi od betona.