Pobjeda Hamiltona, udes Bjankija

[dropcap]JAPAN [/dropcap] Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, koja je prekinuta poslije udesa Žila Bjankija.

Hamilton je do osme pobjede ove sezone, 30. u karijeri, došao u vremenu od 1:55:22.617 minuta, u izuzetno lošim uslovima zbog tajfuna koji je pogodio “Suzuku”, piše B92.

Drugo mjesto zauzeo je drugi vozač Mercedesa Niko Rozberg, ispred Sebastijana Fetela u bolidu Red Bula.

Hamiltonov trijumf ostao je u sjenci incidenta u samom finišu trke, u kojem je učestvovao Bjanki.

Veliku nagradu Japana obilježili su loši vremenski uslovi u kojima se Hamilton najbolje snašao. Trka je krenula iza bezbjednosnog vozila, a na isti način je i završena. Hamilton je po nastavku trke bio iza Rozberga, da bi ga sjajno pretekao i brzo se odvojio, a potom održavao tu prednost. Fetel je do podijuma došao poslije velike borbe sa timskim kolegom Danijelom Rikardom i Džensonom Batonom u bolidu Meklarena.

Iza najbolje petorice slijedio je dvojac Vilijamsa, Valteri Botas i Felipe Masa, i vozač Fors Indije Niko Hilkenberg. Prvu desetoricu kompletirali su Žan-Erik Vernj u bolidu ekipe Toro Roso i drugi vozač Fors Indije Serhio Peres.

Do kraja sezone ostale su četiri trke, a Hamilton je zahvaljujući pobjedi povećao svoju prednost u odnosu na Rozberga na deset bodova. Naredna trka vozi se već 12. oktobra za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.