Ženksa košarkaška reprezentacija Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Ženska reprezentacija igra polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji u Budimpešti sa selekcijom Bjelorusije. Rez: Srbija – Bjelorusija 18:18

Srpske košarkašice napravile su veliki uspjeh pošto su u četvrtfinalu pobjedile favorizovanu Tursku sa 75:63 i izborile učešće na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U drugom polufinalu, od 20.30, sastaće se Španija i Francuska.

Naša selekcija je veoma dobro otvorila meč u fazi napada, Jovana MIlovanović pogodila je trojku, a zatim i dvojku za 5:0, da bi Lihktarovićeva odgovorila prvom trojkom za Beloruskinje. Uskoro se među strijelce upisala i Ana Dabović, Srbija je nastavila da igra u visokom ritmu, a posle pet minuta igre, i novog polaganja Ane stekla je i šest poena prednosti – 13:7.

Međutim, Bjeloruskinje su ubrzo odgovorile na sličan način, izabranice Marine Maljković nisu uspjele da riješe nekoliko vezanih napada, usljedila je serija rivala od 5:0, da bi posle pogodaka Leučankanove sa linije za slobodna bacanja Belorusija stigla do prvog vođstva na meču (15:16). Ipak, Butulijina je na drugoj strani odgovorila trojkom iz teške pozicije, za svoj sedmi poen, ali je Trafimavina, ponovo sa linije, postavila konačan rezultat uvodne dionice – 18:18.