Srpski centar zbog prigovora ranije je završio meč

Nikole Jokića iskljucen

Bilo je veoma burno na meču između Los Anđeles Klipersa i Denvera prethodne večeri. Domaći tim upisao je trijumf protiv vodeće ekipe Zapadne konferencije (132:111), a tome je umnogome doprinelo isključenje najboljeg igrača Nagitsa Nikole Jokića u trećoj četvrtini.

Srpski centar, koji je bio najefikasniji u redovima gostiju, zaradio je isključenje zbog prigovora sudiji, ljut što su arbitri imali dvostruke aršine.

Faul Mejsona Plamlija nad Marćinom Gortatom i pad Poljaka kao da ga je pokosilo tane, bili su kap koja je prelila čašu.

“Šta je to iznerviralo Jokića morate njega da pitate”, rekao je trener Denvera posle poraza svog tima kojim je prekinuta mini serija od četiri pobede.

A Jokić je bio očigledno oštar, nakon što se i ranije obratio sudijama tokom meča.

“Ono što je rekao Jokić, ne bih smeo da ponovim”, izjavio je njegov saigrač Malik Bizli, koji je sedeo na klupi odmah blizu mesta događaja, kada je srpski centar “odbrusio” arbitrima.

“Mislim da nije zaslužio isključenje. On je odličan igrač, koji se uvek mnogo bori i prvi put na jednom meču videli smo da se mnogo naljutio. Ako se on tako razbesneo, sigurno nešto nije bilo u redu”, naveo je Bizli.

Meloun smatra da nije Jokićevo isključenje bilo presudno za poraz Denvera.

“Imamo mnogo toga da naučimo. Ne možete samo da se pojavite na utakmici i očekivati da ćete pobediti. Mi smo došli i mislili da ćemo lagano dobiti kao na otvaranju sezone”.

Klipersi su u potpunosti nadigrali Nagitse – 80:50 u reketu, imali su potpunu nadmoć u skoku 56:37, a trojka domaćih Herel, Heris i Galinari upisala je 62 poena, dok su Klipersi imali 57 odsto uspešnog šuta.

“Nisam navikao da viđam te brojke – 80 ubačenih poena iz reketa. Mi jednostavno nismo bili spremni da se takmičimo na nivou na kojem je trebalo da budemo. Kada vas neko pobedio na ovaj način, u svakom segmentu, to je onda uvreda za sve, i za mene kao najodgovornijeg za takav rezultat. Veoma loša utakmica”, poručio je trener Denvera.

I Mejson Plamli svetan je da je su Nagitsi bili loši u Stejpls centru.

“Mi ceo meč nismo igrali dobro odbranu. To moramo da radimo. Nikolino isključenje možda jeste bila prekretnica, ali mi nismo bili dobri tokom celog meča”, naveo je Plamli.