Sale rekao svoje, Bobi je na potezu!

Na Đorđevićevom širem spisku nalazi se ukupno 24 košarkaša, možete da ga vidite , a ono što ovdašnju košarkašku javnost najviše zanima, jeste da li će Boban Marjanović moći da nastupi u kvalifikacijama.

Podsetimo, centar San Antonija će tokom održavanja kvalifikacionog turnira u Beogradu biti u svojevrsnom ”vakuumu” po pitanju ugovora, s obzirom da mu ugovor sa Sparsima ističe 1. jula, a novi može da potpiše najranije šest dana posle toga, što bi praktično značilo da će u kvalifikacijama za Rio igrati bez osiguranja.

Ipak, selektor Đorđević veruje da to neće biti problem, jer je dobio uveravanja iz San Antonija da će mu Marjanović biti na raspolaganju

”Svi naši igrači imaju čiste situacije u svojim klubovima. Trener San Antonija Greg Popović želi da njegovi igrači nastupaju u svojim reprezentacijama, jer smatra da je to dobro za njegov tim”, izjavio je Đorđević za ””.

Shodno tome, selektor je zauzeo i sledeći stav o tome ko može da se nada nastupu na Olimpijskim igrama.

”Moj stav je da onih 16 koji se okupe uoči kvalifikacija imaju pravo da se nadaju da će igrati i u Riju ako se plasiramo”, jasan je Đorđević.

Dakle, s obzirom da u San Antoniju nemaju ništa protiv Bobijevog nastupa, a imajući u vidu Đorđevićev stav, jasno je da sada od odluke Bobana Marjanovića zavisi da li ćemo ga gledati u dresu Srbije ovog leta.

Odnosno, moglo bi se zaključiti da ako Bobija ne bude bilo u kvalifikacijama, neće ga biti ni na Olimpijskim igrama?!