Maljković: Današnja igra ne sme da se ponovi u nastavku SP

[dropcap]ISTANBUL[/dropcap] Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je poslije “tijesne” pobjede nad selekcijom Kine da igra koju su prikazale njene izabranice ne smije da se ponovi u nastavku svjetskog prvenstva.

Srpske košarkašice slavile su danas u Istanbulu, u 3. kolu D grupe, rezultatom 65:63 i plasirale se u osminu finala, ali su do uspjeha došle tek u dramatičnoj završnici susreta.

“Nije ovo bila naša igra, i to onda izgleda ovako. Skokovi su bili ogroman problem. Trebalo je i da ih nateramo na mnogo više izgubljenih lopti. Pitaju me ovde da li je iznenađenje partija Tamare Radočaj. Kakvo iznenađenje, ona samo sticajem okolnosti nije više igrala do sada, jer je Ana Dabović imala dve odlične utakmice”, reklaje Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Radočaj je bila najbolji strijelac tima sa 19 poena, a selektorka je navela da se “podrazumijeva da igračice rade svoj posao, da jedna drugu mijenjaju na najbolji mogući način”.

“Ni slučajno ne sme da se ponovi ovakva igra u nastavku šampionata. Potrebno je da se napravi dobar balans pozitivnih stvari iz prve dve utakmice. Ovo je pobeda za Srđana Sarića, trenirao je sve ove devojke”, kazala je Maljkovićeva.

Sarić, kondicioni trener košarkaških selekcija Srbije, preminuo je u Beogradu u 36. godini poslije teške bolesti.

Srbija u osmini finala svjetskog prvenstva u Turskoj sastaje se sutra od 20.30 sa trećeplasiranom ekipom iz C grupe, Kubom ili Južnom Korejom.