Igokea puna novajlija

[dropcap]LAKTAŠI[/dropcap] Sezona 2014/15. regionalne ABA lige počinje u subotu, a u nju Košarkaški klub Igokea ulazi sa potpuno novim timom i sa novim ambicijama.

Boje Igokee ove sezone će braniti 13 igrača, a to su:

  1. Branko Jorović
  2. Mladen Jeremić
  3. Milanko Predić
  4. Marko Šćekić
  5. Draško Knežević
  6. Đorđe Milošević
  7. Marko Čakarević
  8. Aleksandar Radukić
  9. Đorđe Drenovac
  10. Duško Bunić
  11. Dražen Zlovarić
  12. Džonatan Džons
  13. Nikola Dragović.

Jednog od najuspješnijih košarkaških kolektiva u BiH sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Vlada Jovanović, koji kaže da im je ove godine prioritet stvaranje stabilnog tima, a sve ostalo što uspiju je dobrodošlo, pišu Nezavisne novine.

Jorović i Bunić su jedini iskusni igrači koji su prošle sezone nosili dres Igokee, a tu je i još nekoliko igrača koji nisu bili nosioci igre. U timu je čak 10 novajlija.

“Ambicije nam nisu prevelike, a prvi cilj nam je da rastemo kao tim. Želimo da napravimo stabilnu ekipu i, ukoliko nam se ukaže prilika za neki rezultat, napravimo i taj iskorak. ABA liga je izuzetno kvalitetna i pokušaćemo da radom napravimo napredak i što bolje rezultate. Oscilacije u igri moramo svesti na što manju mjeru i mislim da je to način koji može iznjedriti dobar rezultat”, kazao je Jovanović u srijedu na predstavljanju tima u Laktašima i dodao: “Zadovoljan sam jer smo kvalitetno odradili pripreme, što će na kraju morati i da se pokaže. Mislim da možemo još bolje i siguran sam da ćemo i igrati bolje.”

Kapiten tima iz Aleksandrovca Branko Jorović kaže da će mu traka oko ruke biti podsjetnik na to da Uprava ima veliko povjerenje u njega.

“Zahvalan sam na poverenju i mogu da obećam u svoje, a i u ime celog tima, da ćemo dati maksimum da Igokea i ove sezone bude konkurentna ekipa. Novi tim je mlađi i sigurno ćemo igrati drugačiju košarku, verovatno dinamičniju i bržu”, dodao je Jorović.

Prvo kolo ABA lige je u subotu, kada Igokea gostuje u Zadru.