Hit bolji od Kavsa, teška povreda Boguta (VIDEO)

Košarkaši Majami Hita pobijedili su Klivlend Kavalirse rezultatom 106:98 u jednom od derbija večeri u NBA ligi, koji je obilježila teška povreda Endrua Boguta.

Australijski košarkaš je doživio prelom potkoljenice poslije samo 58 sekundi na terenu na svom debiju u dresu šampiona.

Kavalirsi su se samo u prvom period držali u utakmici, da bi Hit potom preuzeo potpunu kontrolu, a u jednom trenutku imao i čak 20 poena prednosti.

Gosti su toliku razliku napravili na početku posljednje četvrtine, a iako su Kavsi potom zaigrali nešto bolje, samo su uspjeli da ublaže poraz.

Najbolji u trijumfu Hita bio je Dion Vejters sa 29 poena i pet asistencija, Goran Dragić je dodao 21 poen i šest asistencija, dok je Vejn Elington imao 18 poena.

Na drugoj strani, Kajri Irving i Lebron Džejms su zajedno postigli 62 poena, ali to nije bilo dovoljno za trijumf. Irving je utakmicu završio sa 32 poena i sedam skokova, dok je Lebron upisao 30 poena, 17 skokova i šest asistencija u duelu sa bivšim timom.

Kavsi sada imaju 42 pobjede i 20 poraza, dok je skor Majamija 30/34.

U istom terminu, Milvoki Baksi su sa 112:98 pobijedili Filadelfija 76erse, dok su Njujork Niksi slavili na gostovanju Orlando Medžiku sa 113:05.

Baksi su u Filadelfiji kontrolisali utakmicu od početka do kraja, a 76ersima nisu dozvolili da povedu nijednog trenutka.

Najveća prednost tima iz Milvokija iznosila je 27 poena, a do trijumfa ga je predvodio Janis Adetokumbo sa  24 poena, osam skokova i pet asistencija. Toni Snel je imao 21 poen i sedam skokova.

U poraženom timu, Džastin Anderson se istakao sa 19 poena i šest skokova, dok je hrvatski košarkaš Dario Šarić imao još jednu dobru partiju. Šarić je postigao 14 poena i imao osam skokova i šest asistencija.

Baksima je to bila 29. pobjeda ove sezone, uz koje imaju i 33 pobjede, dok su 76ersi na 23/40.

Niksi su protiv Medžika slavili poslije preokreta u posljednjoj četvrtini. Kortni Li je bio najefikasniji među Niksima sa 20 poena, Lens Tomas je dodao 17, a Kristaps Porzingis i Vili Ernangomes po 14.

U poraženom timu, Evan Furnije je upisao 25 poena, dok je Elfid Pejton imao 16 poena, 11 skokova i deset asistencija. Mario Hezonja je za 15 minuta na terenu upisao osam poena i tri skoka.

Skor Niksa je sada 26/38, a Medžika 23/40.

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Sakramento Kingse rezultatom 108:96 bez jednog od svojih najboljih igrača Nikola Jokić.

Srpski košarkaš je utakmicu sa Kingsima propustio zbog bolesti. Trener Nagetsa Majkl Maloun otkrio je da je Jokić bio na infuziji prije utakmice da bi se našao na terenu, ali je u posljednjem trenutku odlučeno da on ne zaigra.

I bez Jokića, Nagetsi nijednog trenutka nisu dali šansu Kingsima da im priprijete. Imali su 21 poen prednosti u prvom dijelu posljednjeg perioda, a potom su rutinski utakmicu priveli kraju.

Nagetse je do trijumfa predvodio Vilson Čendler, koji je zabilježio svoj rekord sezone od 36 poena i 12 skokova. Danilo Galinari je dodao 18 poena i šest skokova, dok je Gari Haris imao tri poena manje.

Kingsi su imali sedmoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najbolji među njima bio je Daren Kolison sa 17 poena i pet skokova.

Nagetsi sada imaju 29 pobjeda i 34 poraza, dok je skor Kingsa 25/38.

U istom terminu, Juta Džez je slavila protiv Nju Orleans Pelikansa sa 88:83, pošto je vodila tokom cijele utakmice.

Najbolji u tom trijumu bio je Gordon Hejvord sa 23 poena i sedam skokova, dok je Rudi Gobert imao po 15 poena i skokova.

Među Pelikansima, Entoni Dejvis je upisao 20 poena i 12 skokova, Demarkus Kazins je utakmicu završio sa 15 poena i osam skokova.

Skor Jute je sada 40/24, dok su Pelikansi na 25/39.