Ðorđević: Velike utakmice obeležavaju veliki igrači

[dropcap]MADRID[/dropcap] Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je danas da je nacionalni tim ostvario veliki uspjeh, ali i da se neće zadovoljiti samim plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva.

“Verujemo u sebe, ali razmišljamo i čime Francuska može da nas pobedi. Probaćemo da ih savladamo, baš kao što smo probali i sve ostale rivale na ovom šampionatu. Lep je osećaj biti u polufinalu Svetskog prvenstva. Međutim, može da bude još lepši. Velike utakmica i velika takmičenja obeležavaju veliki igrači”, rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u Madridu, prenosi sajt KSS.

On je dodao da je Francuska blagi favorit u predstojećem polufinalnom meču.

“Ipak su oni ti koji imaju ulogu favorita, bar zbog titule šampiona Evrope koja je u njihovom vlasništvu. Ali, ne bih ni razmišljao u tom pravcu. Imamo nepuna dva dana da se spremimo i koncentrišemo za tu utakmicu”, istakao je Ðorđević.

Selekcija Francuske je senzacionalnom pobjedom (65:52) eliminisala Španiju, koja je, prema mišljenju većine stručnjaka, bila favorit za zlatnu medalju.

“Bolja ekipa je prošla dalje. Teren nikad ne laže. Bez obzira što sam rekao da je Španija veliki favorit, očigledno da u njihovoj ekipi nešto nije štimalo. Za nas je velika stvar što ćemo igrati sa šampionom Evrope u polufinalu. Veoma cenim njihov tim, sistem rada i koncept. Ovo je potvrda njihovog kvaliteta i da, bez obzira što u timu nema Tonija Parkera, mogu do rezultata”, zaključio je Ðorđević.

Utakmica Srbija – Francuska igra se sutra (22) u Madridu.