Ðorđević: Odigrali smo odlično, ali spuštamo loptu

[dropcap]MADRID[/dropcap] Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević odao je priznanje igračima na blistavoj pobjedi protiv Grčke, ali je upozorio da ekipa odmah mora da spusti loptu i razmišlja o sljedećem rivalu na prvenstvu svijeta.

Srpski košarkaši slavili su večeras u Madridu rezultatom 90:72 i izborili plasman u četvrtfinale Mundobasketa u Španiji.

“Odigrali smo ozbiljnu utakmicu; ta reč stvarno odslikava ovaj meč. Toliko sam srećan zbog igrača, jer su odigrali sjajnu utakmicu od prvog do poslednjeg sekunda”, rekao je Ðorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Kako je ocijenio, njegovi izabranici su odigrali kocentrisano, spremno, željni da se takmiče do samog kraja.

“To je bio plan, da igramo poen za poen, ali da ne ustuknemo nijednom u odbrani. Odigrali smo odlično protiv ekipe koja je imala izuzetnu hemiju i tajming do kraja. Uspeli smo da prekinemo sve njihove akcije. Mogu samo da čestitam momcima od srca, što sam uradio i u svlačionici. Moramo da spustimo loptu i razmišljamo o sledećem meču, da ga spremimo isto kao i ovaj. Čestitam svim saradnicima, svi su uradili sjajan posao, a pobedu protiv Grčke posvećujem našem kondicionom treneru Srđanu Sariću koji je ostao u Beogradu”, kazao je Ðorđević.

U borbi za polufinale, 10. septembra – takođe u Madridu, Srbija čeka boljeg iz susreta u kojem se večeras od 22 sata sastaju Brazil i Argentina.