Seferović: Sarajevo će znati da odgovori na izazove

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Sarajeva će ovog vikenda igrati utakmicu prvog kola nove sezone BHT Premijer lige BiH protiv Zvijezde iz Gradačca.

Kondicioni trener Sarajeva Almir Seferović rekao je na današnjoj konferenciji za medije da sve ekipe domaćeg prvenstva na ”Koševu” igraju defanzivno i daju 120 posto svojih mogućnosti, ali da će ekipa Sarajeva znati odgovoriti na predstojeće izazove.

“Kada god Sarajevo igra pritisak u ekipi je prisutan. Protivnici protiv nas uvijek daju više od svog maksimuma, što je u neku ruku i dobro. Svjesni smo toga i spremni da se nosimo s izazovima”, rekao je Seferović.

Dodao je da su svi igrači Sarajeva zdravi, ali da će protiv Zvijezde na teren vjerovatno izaći nešto drugačiji sastav u odnosu na jučerašnju utakmicu trećeg pretkola Europa lige protiv Atromitosa.

“Imamo na raspolaganju 24 dobra igrača, tako da će vjerovatno biti nekih izmjena u sastavu. Ko će igrati odlučiće trener Dženan Uščuplić nakon sutrašnjeg treninga”, objasnio je Seferović.

Igrač ”bordo” tima Krste Velkoski naglasio je da će Sarajevo protiv Zvijezde dati sve od sebe da ostvari pozitivan rezultat, te da je ekipa spremna na defanzivnu taktiku protivnika koji gostuju na ”Koševu”.

Dodao je motiv protiv Zvijezde neće nedostajati jer Sarajevo ima zacrtane ciljeve za novu sezonu. Iako nije želio precizirati da je riječ o tituli prvaka BiH, nagovijestio je da Sarajevo cilja na sami vrh Premijer lige BiH.

Utakmica Sarajevo – Zvijezda će biti odigrana u nedjelju, 3. avgusta, u 19 sati na stadionu ”Asim Ferhatović – Hase”.