Čelnici Klivlenda oprostili vatrenom navijaču

[dropcap]KLIVLEND[/dropcap] Do početka nove NBA sezone ostalo je još 5 nedjelja, a nema sumnje da najveća “groznica” trese Klivlend, koji je u prelaznom roku vratio Lebrona Džejmsa i doveo još nekoliko pojačanja, u prvom redu Kevina Lava.

Ako trener debitant Dejvid Blat uspije da napravi dobar miks mladosti i iskustva, starosjedelaca i novih igrača, Kavalirsi bi mogli bar do titule prvaka Istočne konferencije i drugog plasmana u finale plej-ofa, poslije 2007.

Da je sa Lebronom u timu i gradu sve mnogo ljepše pokazuje i primjer navijača Džejmsa Blera, kojem su iz kluba poručili da ponovo može da dođe u “Kviken louns arenu”. On je pretprošle sezone iznenadio obezbjeđenje i redare u dvorani, utrčavši na parket za vrijeme utakmice protiv Majamija. Bler je tada na sebi imao bijelu majicu s natpisom “We miss you” (nedostaješ nam) i želio je samo da pošalje poruku “odbjeglom” Džejmsu. Kavalirsi nisu to vidjeli kao simpatičan potez svog navijača, pa su mu izrekli jednogodišnju zabranu dolaska na utakmice, koja je u martu prećutno produžena do kraja sezone.

Bler je jedan od osnivača organizacije “Lebrone, vrati se kući”, čiji cilj je bio da doprinese pomirenju sjajnog košarkaša s građanima Klivlenda i rodnog Ohaja, nakon nespretno saopštene odluke da prelazi u Majami 2010. Prošlog ljeta je uspio da uđe na proslavu titule Majami Hita, kada ga je Džejms primjetio i kasnije priznao medijima da cijeni i poštuje Blerov angažman.

Džejms je na Floridi proveo četiri sezone, osvojivši dvije titule, uz dva poraza u finalima, dok je Klivlend posljednju titulu u bilo kojem od 4 velika profesionalna američka sporta proslavio daleke 1964.