Božić i Baroš napustili Borac

Bojan Božić više nije direktor Omladinskog košarkaškog kluba Borac, ali ni trener prvog tima. Upravni odbor su napustili Nenad Baroš i Saša Risović, dok će Nenad Ignjatić do kraja sezone ostati predsjednik banjalučkog kluba.

“Radi mira u kući i u interesu kluba i Bojan i ja smo odlučili da odemo. Klub je najvažniji. Danas (četvrtak) bi u Upravni odbor trebalo da uđu novi ljudi, Milan Đajić i Dejan Čato, a da Tibor Florijan postane direktor kluba”, rekao je Baroš.

Na mjestu predsjednika ostaje Ignjatić.

“U slučaju da i Bojan i ja odemo, rad kluba bi bio blokiran, jer je potrebno određeno vrijeme da se imenuju novi predstavnici kluba, da se dobije sudsko rješenje, deponuje potpis… Nije mi želja da nanesem bilo kakvu štetu Borcu, dao sam sve od sebe da pomognem, a znate gdje je Borac bio, a gdje je sada. Svima želim sve najbolje”, rekao je Ignjatić.

Posljednjih sedmica bilo je dosta problema u Borcu, a sve je kulminiralo kada je Božić Arsenija Vučkovića odstranio iz tima zbog nediscipline. Igrač je dobio ispisnicu bez konsultacije s Upravnim odborom, saopšteno je iz UO. Tada je Upravni odbor izglasao smjenu trenera, ali je na molbu košarkaša prvog tima ta odluka povučena. Međutim, tu nije bio kraj problemima, kasnije su igrači postavili svoje zahtjeve i rekli da neće igrati dok je Božić trener, a tražili su i smjenu Ignjatića. Nisu igrali prošlu utakmicu u Prvoj ligi RS protiv Varde HE. Tada su nastupila samo četiri seniora i pet juniora i donijeli 16. pobjedu ove sezone Borcu, koji ima i četiri poraza.

“Ekipa se vraća na teren. Tim će voditi igrač trener Srđan Lončar, s pomoćnicima Markom Taušanom i Tiborom Florijanom, a sve ove promjene bi trebalo da budu ozvaničene na večerašnjoj sjednici Skupštine”, dodao je Baroš.

Trećeplasirani Borac u subotu igra 21. kolo Prve lige RS protiv Sutjeske.

“Čekam sjednicu Skupštine da se sve ozvaniči, ali mogu reći da je svima teško što je došlo do svega do čega je došlo. Nadam se da će sve biti u redu i pokušaćemo da napadnemo titulu. Što se tiče, subotnje utakmice, idemo na pobjedu, željni smo da pokažemo dobru igru”, rekao je Lončar.

Lončar će tako, kako sada stvari stoje, već ove sezone neplanirano uploviti u trenerske vode.

“Neću biti baš trener. Radićemo kolektivno, vjerujemo jedni drugima i pokušaćemo zajedno uraditi najbolje što možemo. Normalno je da osjećam malo pritisak, ali to je košarka, i na neki način sam na to i navikao”, dodao je Lončar.

(Nezavisne)