Ebola nije prepreka: Maroko ostaje domaćin Kupa afričkih nacija

[dropcap]MAROKO[/dropcap] Marokanske vlasti saopštile su da ostaju domaćini Kupa afričkih nacija 2015. godine, demantujući glasine da je ta zemlja odustala od organizovanja tog najvećeg sportskog događaja u Africi.

“Maroko je i dalje čvrsto uvjeren da će biti domaćin sljedećeg izdanja Kupa afričkih nacija”, saopštilo je marokansko Ministarstvo sporta i omladine, a prenosi Blic.

Dodaje da je Maroko tražio odlaganje prvenstva, predviđenog u januaru, “iz veoma jasnog i preciznog razloga – brzog i zabrinjavajućeg širenja epidemije ebole”, od koje je umrlo više od 4.500 ljudi u zapadnoj Africi.

Maroko je naveo da će “sve biti odlučeno da sastanku Afričke fudbalske konfederacije (CAF) 2. i 3. novembra” i dodao da je tražio odlaganje Kupa za jun 2015. godine ali da istovremeno intenzivno radi na organizovanju prvenstva.

CAF je prošle nedelje zatražio od Južne Afrike i Gane da odgovore da li su u mogućnosti da u kratkom roku pripreme organizaciju Kupa afričkih nacija u slučaju da Maroko odustane.

Južna Afrika je odmah odgovorila da neće organizovati Kup i da ostaje pri stavu da CAF treba o tome da raspravi s Marokom.