Zvezda stiže u Banjaluku 10. oktobra

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Prijateljski meč između Borca i Crvene zvezde na Gradskom stadionu u Banjaluci biće odigran 10. oktobra.

Potvrdio je ovo predsjednik kluba iz Platonove Draško Ilić.

“U razgovoru sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem dogovorili smo da to bude 10. oktobar. Sve detaljnije informacije o dolasku bivšeg šampiona svijeta saznaćemo u ponedjeljak, kada smo pozvani da budemo gosti na ‘Marakani’. Želimo da taj dan bude istinski praznik fudbala, ne samo na terenu, već i van njega, sa propratnim sadržajima”, rekao je Ilić za Glas Srpske.

On se nada da je meč dva prijateljska kluba samo početak još uže saradnje. Crvena zvezda je gostovala u Banjaluci 2006, dok je Borac na “Marakani” posljednji put igrao 2011.

“Kontakt sa Zvezdom uspostavljen je još kada je na čelu ovog kluba bio Dragan Džajić. I tada je postojala želja da najveći srpski klub gostuje u Banjaluci, ali nažalost nije ostvarena. U međuvremenu, promijenilo se rukovodstvo ‘crveno-bijelih’, ali je želja ostala ista i sada ćemo je realizovati. Bitno je da smo uspostavili kontakt, a saradnja će sigurno biti proširena”, naglasio je Ilić.

Predsjednik “crveno-plavih” već je istakao da za meč sa Zvezdom vlada veliko interesovanje i da će Gradski stadion vjerovatno biti tijesan da primi sve zainteresovane.

“Vjerujte, zovu sa svih strana. Dobili smo mnogo poziva iz okolnih gradova, Federacije BiH, pa čak i okolnih zemalja”, rekao je Ilić.

Oproštajni mečevi

Predsjednik Borca je najavio da će u budućnosti biti organizovani oproštajni mečevi za zaslužne prvotimce ‘crveno-plavih’, koji su završili profesionalne karijere.

“Momci poput Olivera Jandrića, Draška Žarića i drugih zadužili su nas da im zahvalimo na dostojanstven način”, rekao je Ilić.