Zmajevi uoči leta za SAD: Nećemo razočarati u Brazilu

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas otputovala sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za Frankfurt odakle će letjeti za SAD, gdje će odraditi drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pred rekordno velikim brojem novinara održana je konferencija za medije na kojoj je selektor Safet Sušić rekao da reprezentacija u Brazilu neće razočarati, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinarima se prvi obratio predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Elvedin Begić, koji je rekao da je ovo još jedan istorijski korak. On je dodao da istovremeno osjećaju ponos zbog odlaska na SP i bol zbog stradalih u poplavama.

“Pokušavamo da na svaki način podržimo te ljude. Ovim korakom na SP naši najbolji ambasadori učiniće sve da svijet ne zaboravi te ljude. Ovi igrači su zaslužili da ih podržimo. Zaželimo im sreću u Brazilu”, rekao je Begić.

Selektor Sušić je istakao da nije očekivao ovoliki broj novinara te konstatovao da je većina igrača potpuno spremna za SP, koje za njih može “početi već sutra”. Popularni Pape je otkrio da ima određenih problema s lakšim povredama nekoliko igrača i da je jedina ozbiljnija povreda Ermina Bičakčića. Ipak, Sušić se nada da će pouzdani stoper biti zdrav do početka Mundijala.

“Atmosfera je bila izvanredna. Momci su fenomenalno radili i pred vama ovdje insistiram da nastave ovako, u što ne sumnjam. Oni su ozbiljni i ambiciozni. Nećemo razočarati na SP”, rekao je Sušić.

Kapiten Emir Spahić je rekao da je zadovoljan atmosferom  i treninzima na pripremama.

“Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom”, rekao je Spahić i naglasio kako je bilo sve teško proživljavati zbog poplava i stradalih, te kako je to motiv više da budu još bolji na nastupima u Brazilu.