Vokri: Skandalozna odluka UEFA

[dropcap]PRIŠTINA[/dropcap] Predsjednik Kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri ocijenio je skandaloznom i političkom odlukom UEFA da Srbiji dodijeli pobjedu u prekinutom meču protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Ne mogu da razumijem ovu odluku. To je skandalozna i politička odluka. Stolica je bačena na teren, igrači reprezentacije Albanije su napadnuti, a UEFA je Srbiji dodijelila pobjedu. Stvarno nevjerovatno”, rekao je Vokri za Kosova pres.

Vokri je nakon incidenta na stadionu Partizana, koji je izazvao dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, izjavio da očekuje da će UEFA dodijeliti pobjedu Albaniji službenim rezultatom (3:0).

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem 3 boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.