Velež preživio Koševo

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Sarajevo nije uspjelo da u 3. kolu BHT Premijer lige ostvari pobjedu nad Veležom, koji se večeras na koševskom stadionu pokazao u dobrom izdanju.

Aktere večerašnjeg derbija omela je jaka kiša koja je pala na naš glavni grad. I kompletan ambijent pokvaren je usljed obilnih padavina, pa se na tribinama našeg najvećeg stadiona okupilo oko 3.500 gledalaca, piše Klix.

U jeku napada Sarajeva gosti iz Mostara su poveli. Lošu reakciju Amera Dupovca iskoristio je bivši fudbaler Sarajeva Anes Haurdić, koji je pogodio za 0:1.

Dvije minute prije odlaska na odmor Velež je ostao sa igračem manje. Darko Maletić je zbog prekršaja zaradio javnu opomenu, a potom zbog prigovora i gestikulacija i drugu, pa je Velež do kraja igrao sa 10 igrača.

U 64. minutu Sarajevo dolazi do izjednačenja; kapiten Dupovac se iskupio za grešku kod primljenog gola i izjednačio na 1:1.

Aktuelni prvak BiH, mostarski Zrinjski, ostvario je večeras prvi trijumf na domaćem terenu u novoj sezoni, protiv Radnika iz Bijeljine.

Ono što “plemićima” nije pošlo za rukom u prvom poluvremenu jeste u 15. minutu nastavka. Deni Simeunović se dobro snašao pred golom Radnika i pogodio za 1:0.

U sudijskoj nadoknadi vremena Ivan Crnov postiže drugi pogodak za Zrinjski.

Olimpik je na svom stadionu na Otoci savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Gojak u 29. minutu.

Da u redovima Čelika nešto nije u redu moglo se vidjeti danas na “Bilinom polju”, gdje su domaćini dočekali gradačačku Zvijezdu. Na stadionu je bilo tek oko 300 navijača.

Gosti su iskoristili lošu igru domaćina i poveli u 37. minutu. Strijelac je bio Stojanov nakon dobre asistencije Ordagića.

Samo dvije minute kasnije Čelik uspijeva izjednačiti. Kojić je pogodio nakon kornera.

Rezultati

Mladost – Drina 0:2

Travnik – Borac 1:2

Olimpik – Sloboda 1:0

Čelik – Zvijezda 1:1

Sarajevo – Velež 1:1

Zrinjski – Radnik 2:0

U nedjelju igraju:

Slavija – Željezničar (17)

Široki Brijeg – Vitez (20)