Velež dobija teren sa vještačkom travom

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Radovi na izgradnji terena sa vještačkom travom na Veležovom stadionu u Vrapčićima započeli su danas.

Nakon progona sa stadiona “Pod Bijelim brijegom” klub bogate tradicije svoje utakmice igra na stadionu u Vrapčićima, koji je osim kvalitetnog glavnog do sad imao neuslovan pomoćni teren.

Tome je na radost navijača Veleža konačno došao kraj. Pomoćni teren, koji se nalazi odmah iza glavnog u krugu nekadašnje fabrike “Đuro Salaj”, uskoro će dobiti vještačku travu što će osim uštede vrijednih novčanih sredstava u mnogome koristiti Veležovoj omladinskoj školi koja je do sad egzistirala u katastrofalnim uslovima, piše Klix.ba.

“Polovinu sredstava klub je već osigurao. Vjerujem da ćemo uspjeti osigurati i preostala sredstva koja definitivno za ekonomsko stanje našeg društva i samog grada nisu mala. Cilj nam je da u Vrapčićima Velež ima moderan kamp sa dva terena, sa sobama za igrače, teretanom, pratećim objektima, dakle svim onim što podrazumijeva moderan kamp jednog kluba”, kazao je direktor kluba Sedin Tanović.