U golmanskom kampu 30-ak mališana

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Na stadionu Ozrena u Semizovcu u ponedjeljak će u 13 sati biti otvoren Međunarodni golmanski kamp u kojem će učestvovati 30-ak dječaka i djevojčica iz Njemačke, Turske, Švedske, Švajcarske, Hrvatske, Crne Gore…

Za organizaciju ovog jedinstvenog sportskog događaja u cijelom regionu zaslužan je Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Minhena 1860, koji je porjeklom iz Prijedora, te sportske organizacija “Sportscout” na čelu s Nijazom Šivšićem i “Management&PromotionTeam”.

Polaznike kampa će, pored Musića, trenirati Mirsad Karić, bh. trener golmana koji je svoju izgradio u Italiji, i Danijela Blagojević, trener golmana iz Beograda.

“Ovaj kamp fudbalskih golmana namijenjen je budućim čuvarima mreža, dječacima i djevojčicama, uzrasta od 10 od 20 godina. Kamp je nastao kao inicijativa međunarodno priznatih trenera iz oblasti fudbala, koji su svoje karijere gradili u timovima u BiH, a nastavili u poznatim klubovima u inostranstvu. Naš Međunarodni golmanski kamp podržali su i jedan od najbolji svjetskih golmana Manuel Nojer, reprezentativci Emir Spahić, Asmir Begović i Edin Džeko, golman reprezentacije Slovenije Samir Handanović i ostali”, kaže Musić.

Polaznici kampa su smješteni u hotelu “Bešlić” čiji je vlasnik legenda narodne muzike Halid Bešlić.

“Halid je najbolji domaćin. Zbog toga smo odlučili da baza kampa bude u njegovom hotelu u Semizovcu. Mislim da nismo pogriješili. Jedan dan Bešlić će odvojiti da se druži s polaznicima kampa”, kaže Nijaz Šivšić, predsjednik sportske organizacija “Sportscout”.