Tužila Pjanića za zlostavljanje, pa povukla tužbu

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić našao se na naslovnici italijanskog dnevnog lista “Il Tempo”.

Ne zbog mnogobrojnih ponuda koje stižu na adresu Juventusa, nego zbog burne prošlosti.

Pjanić je prije nekoliko mjeseci morao morao da se vrati u Rim gdje je igrao do 2016. godine, ali ne zbog sportskih motiva, već zbog odnosa kojeg je imao sa djevojkom iz italijanske prijestonice. S njom je započeo vezu nakon što je dobio sina sa sadašnjom suprugom.

Tako je Pjanić završio u registru optuženih za zlostavljanje i povrede, međutim tužilac u Rimu je odlučio da arhivira kompletan slučaj, javlja rimski dnevni list “Il Tempo”.

Pjanića je tužila Rimljanka 6. oktobra 2016. sa kojom je imao vezu i u kojoj očigledno nije nedostajalo svađa i ljubomore. Navodno je od Miralema dobila šamar, nekoliko udaraca i uvredljive riječi. U njenom izvještaju se navodi nekoliko svađa u automobilu i hotelu u Torinu, koje su završile nasilno.

Međutim, u to vrijeme njih dvoje nisu živjeli zajedno, što je neophodno za pretpostavku krivičnog djela zlostavljanja u porodici. Takođe, ljekarski sertifikati nisu povezani sa mogućim povredama. Tako da sve upućuje na to da se radi o sporadičnim epizodama, a ne zloupotrebi i nasilju.

Na saslušanjima i Miralem Pjanić i djevojka koja ga je optužila potvrdili su da su se često žučno svađali, uz naročito agresivno ponašanje izazvano ljubomorom.

Međutim, smirivši strasti, Pjanićeva djevojka odlučila je da povuče tužbu, ali tužilac iz Rima je prvobitno nastavio istragu samo zbog zlostavljanja. Ipak, tužilac u Rimu je konačno odlučio da arhivira kompletan slučaj, zbog teškoća povezivanja povreda i optužbi za fizičko nasilje.

(Faktor.ba)