Turska pobijedila Kosovo “bratskim” rezultatom 6:1

[dropcap]MITROVICA[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Turske deklasirala je sa 6:1 reprezentaciju Kosova u prijateljskom meču odigranom danas u Mitrovici.

Turska ekipa, koja je ovu utakmicu nazvala “bratskom”, lako je savladala kosovsku ekipu, koja je bila gotovo neprimjetna na terenu. Turski igrači su u drugom poluvremenu postigli 4 gola, dok je prvo poluvreme utakmice završeno rezultatom 2:1 za Tursku, javlja Anadolu Agency.

Turska je svoj prvi gol postigla na samom početku meča, u drugom minutm igre, a pstrijelac je bio Ahmek Ozek. Reprezentacija Turske je povela sa 2:0 golom kapitena Bilala Kise u 33. minutm igre. Bio je to izvrstan gol postignut sa daljine od 25 metara od gola. Rezultat je smanjen u 35. minutu prvim golom za Kosovo, Alberta Bunjakua.

Fudbalska reprezentacija Turske je na početku drugog poluvremena povela sa 3:1, golom Olčaj Sahana u 50. minutu igre. Samo pet minuta kasnije četvrti gol za Tursku dao je Mustafa Pektemek, koji je svoj drugi gol, a peti za Tursku, postigao u 76. minutu meča.

Posljednji gol u meču postigao je u 90. minutu iz jedanaesterca Potuk Alper.

Sudije su tokom meča dodijelile i dva žuta kartona kosovskim igračima Debatiku Kuriju i Mehmetu Hetemaju. Tokom meča kosovska ekipa je izvršila šest izmjena igrača, dok je turska imala samo jednu izmjenu.

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezenatcija Turske i Kosova počela je minutom ćutanja za tragično nastradale rudare u turskom rudniku u Somi, zbog koje su fudbaleri Turske igrali u crnim dresovima. Igrači su na teren izašli noseći veliki transparent na kome je pisalo “Saučešće Turska”.

Domaćini su igrali u plavim dresovima.

Utakmica se odvijala pred prepunim stadionom “Adem Jašari” u Mitrovici. Na stadionu je bilo oko 15.000 gledalaca.

Na Kosovu se ova utakmica ocenjuje kao istorijska, zato što je Turska fudbalska supersila, što je i dokazala konačnim rezultatom.

Reprezentaciji Kosova ovo je bila druga međunarodna prijateljska utakmica, nakon odluke FIFA iz januara ove godine da Kosovo može da igra međunarodne prijateljske utakmice, ali bez državnih obilježja. Prva je odigrana u martu protiv Haitija, takođe u Mitrovici, i završena je bez golova.
Treću utakmicu Kosovo igra već 25. maja u Ženevi protiv reprezentacije Senegala.