Tri kluba na tapetu

[dropcap]NION[/dropcap] UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Galatasaraja, Borusije iz Dortmunda i Bazela zbog incidenata njihovih navijača na mečevima 2. kola grupne faze Lige šampiona.

UEFA je objavila da su pristalice tri kluba bile umiješane u seriju nereda i za bacanje baklji i čvrstih predmeta u teren tokom mečeva igranih u srijedu.

Odluke o sva tri slučaja biće donesene 16. oktobra, na zasjedanju Disciplinske komisije UEFA. Eventualne kazne biće izrečene prije nego što timovi budu igrali mečeve u narednoj nedjelji.

Navijači Galatasaraja bacali su baklje na teren tokom utakmice s Arsenalom u Londonu, u kojoj je njihov tim poražen 1:4. Pravila UEFA nalažu da su domaći timovi odgovorni za bezbjedenost na stadionu. Zato je Arsenal optužen za lošu organizaciju.

Borusiju čekaju slične optužbe kao i Galatasaraj, zato što su njeni navijači koristili arsenal pirotehnike tokom pobjede nad Anderlehtom od 3:0.

Bazel je optužen za ubacivanje predmeta u teren tokom pobjede nad Liverpulom od 1:0. Prvak Švajcarske već je pod dvogodišnjom uslovnom kaznom zbog incidenata koje su takođe izazvali navijači prošle sezone u Ligi Evrope.