Crvena Zvezda nije uspijela da napravi čudo i savladaju Paris Saint Germain

Crvena Zvezda - Paris Saint Germain

Fudbaleri Crvene Zvezde nisu uspjeli da naprave čudo i savladaju PSŽ (Paris Saint Germain) na domaćem terenu i prezime u Evropi. Gosti su na kraju slavili 4:1, iako su “crveno-bijeli” odlično odigrali ovaj meč.

Čak i da su Beograđani uspjeli da prirede iznenađenje to im ne bi pomoglo jer je Liverpul slavio kod kuće protiv Napolija minimalnim rezultatom.

Parižani su do prednosti došli u 10. minutu golom Kavanija nakon sjajnog prodora i asistencije Mbapea.

Na 0:2 povećao je Nejmar, koji se, poslije dugog pasa Mbapea sa sredine terena, snašao i matirao Borjana. Igrao se 40. minut.

Zvezda smanjuje na 1:2 sjajnim golom Gobeljića u 56. minutu.

U 74. minutu Di Marija izvodi slobodan udarac sa lijeve strane. Šalje loptu na pet-šest metara od gola Borjana, gdje je najviši u skoku bio Markinjos i treći put zatresao mrežu domaćina.

Konačnih 1:4 postavio je Mbape.

Sudije

  • Vilijam Kolum (Škotska),
  • Dejvid Mekgiči (Škotska),
  • Grejem Stjuart (Škotska),
  • Alan Mulvani (Škotska),
  • Kevin Klensi (Škotska),
  • Nikolas Volš (Škotska).

Sastavi

Crvena zvezda (4-2-3-1)

  1. Borjan
  2. Gobeljić,
  3. Stojković,
  4. Degenek,
  5. Rodić
  6. Jovančić,
  7. Čaušić
  8. Ben,
  9. Marin,
  10. Simić
  11. Pavkov

Pari Sen Žermen (4-2-3-1)

  1. Bufon
  2. Kerer,
  3. Tijago Silva,
  4. Kimpembe,
  5. Bernat
  6. Verati,
  7. Markinjoš
  8. Mbape,
  9. Nejmar,
  10. Di Marija
  11. Kavani

Milojević zadovoljan celokupnim izdanjem tima u LŠ

Posljednja utakmica na evro-sceni ove sezone je siže cijele Zvezdine bajke u Ligi šampiona. Crveno-beli jesu mnogo puta vadili loptu iz mreže ove jeseni, ali je kompletan utisak da se nisu obrukali u najjačem takmičenju. Naprotiv, primali su udarce, ali i zadavali ih evropskim gigantima.

Srpski prvak tako je odigrao i poslednji meč, u kome nije imao ni najmanju šansu za prolaz u Ligu Evrope posle 0:2 u Beogradu i 1:0 u Liverpulu, ali je nagrađen ovacijama sa tribina u svakom napadu, kao da se bori za prvo mijesto u najtežoj grupi prve faze.

“Čestitao bih mojim igračima na dobroj utakmici, iako rezultat nije bio povoljan. Trebalo je malo hrabrije da uđemo u utakmicu, primili smo gol iz tranzicije, izgubljene lopte. Neću da ulazim u to da li je bio faul ili ne. U nastavku smo bilo hrabriji, vratili se na 2:1, ubacili dva sveža igrača, ali primili smo gol koji ne sme da se primi na ovom nivou” poručio je Vladan Milojević.

Svjestan je trener Zvezde svih grešaka, ne samo iz ovog meča.

“Ima stvari koje nismo radili dobro, to je iskustvo za nas. Vidi se da nismo dugo bili na velikoj sceni. U domaćem prvenstvu vas ne kazne, ali ovde se svaka greška plaća. Ipak, drago mi je da smo odigrali 3 utakmice u divnom ambijentu. Beograd, Srbija i naši navijači pokazali su se u lepom svetlu”.

Crveno-beli su bili u grupi smrti.

“I opet bih birao iste protivnike. Znali smo da je privilegija igrati protiv ovakvih timova. Najbolji fudbal se igra u ligama petice. Posle svake utakmice smo izlazili bolji, zreliji. Ako želite da učite, morate da učite od boljih” naglasio je Milojević.

Najveća lekcija za njega bila je:

“Da sa svojim stručnim štabom budem spreman na to kako će protivnik igrati. Možete napisati recept kao doktor, ali pitanje je da li će delovati lek. Najveća lekcija za sve nas je tendencija da se igra ovakav moderan fudbal”.

Tuhel: Zvezda pokazala kvalitet

Trener Parižana Tomas Tuhel rekao je da je PSŽ sve vreme kontrolisao meč.

“Tih petnaestak minuta u drugom poluvremenu jesu bili komplikovani za nas, ali u preostalom dijelu smo pokazali kvalitet. Kontrolisali smo situaciju, sprečili kontre Zvezde. Nije prijatno kad na “Marakani” ne daš gol odmah. Posle 2:0, nismo završili posao sa trećim golom. Domaćin je bio riskantniji i nastavku, dao gol, pokazao kvalitet… Ali, mi smo pokazali zrelost zbog čega sam ponosan na momke”.

Degenek: Žalosno je što sudije štite bogate

Miloš Degenek smatra da Zvezda nije zaslužila da izgubi na ovakav način.

“Žalosno je što sudije štite bogate. Prvi gol smo primili posle faula, drugi iz tranzicije, kasnije smo se vratili u igru ali nismo mogli do preokreta. Nismo zaslužili ovako ubedljiv poraz ali šta da se radi. Možemo da budemo zadovoljni prikazanim u Ligi šampiona, iznenadili smo mnoge prognozere. Publika je bila zaista fenomenalna. PSŽ je velika ekipa, za njih je sve osim osvajanja Lige šampiona neuspeh, a to sve govori”.

Jovančić: Falilo sreće da opet napravimo podvig

Dušan Jovančić Zvezdin motor i na ovom meču bio je odlični kreator

“Prvo poluvreme nismo odigrali kao što smo želeli, primili smo i brz gol, što nas je saseklo i unelo nervozu. Navijači su nam dali krila u drugom poluvremenu, želeli smo da ih stignemo i maksimalno namučimo. Dali smo gol, krenuli po izjednačenje i falilo nam je i malo sreće da opet napravimo podvig”.

Čaušić: Nije realno

Vezista crveno-belih Goran Čaušić smatra da ovako ubedljiv poraz nije pravi odraz stanja sa terena.

“Nije realno da smo izgubili sa 4:1, iako nismo smeli da primimo tri gola iz njihovih kontranapada. Pogotovo prvi, koji je pao već u desetom minutu. U drugom poluvremenu smo zapretili, odigrali mnogo bolje i žao mi je što nismo postigli bar još jedan gol. Pružili smo maksimum, pokušao sam da zaustavim Nejmara koliko sam mogao” ističe Čaušić.

Borjan nije neyadovoljan

Milan Borjan primio je četiri gola, ali nije bio nezadovoljan.

“Ovo je bilo jedno prelepo iskustvo, atmosfera je bila veličanstvena, nezaboravna u celom ovom ciklusu. PSŽ je jedna fantastična ekipa, napravili smo im dosta problema u drugom delu kad smo ih stisli. Dali smo maksimum, iznenadili smo mnoge. Bufon je gospodin, promenili smo dres posle meča, a Kavanija znam iz Urugvaja pa sam samo s njim malo popričao”.

Marin sjestan grešaka

Marko Marin je poslije meča bio svjestan u čemu su pogrešili crveno-beli.

“Šteta što smo primili jeftin treći gol jer sam imao osećaj da smo mogli možda da izjednačimo. Međutim, ponovilo nam se da sa mnogo respekta uđemo u meč, da zaigramo fudbal tek kad primimo gol. U budućnosti, pogotovo kod kuće, moramo da igramo hrabro, odvažno. Kad podvučemo crtu, možemo da budemo zadovoljni izdanjem u grupi, pokazali smo da možemo da igramo sa najjačima. Imali smo dobre momente”.