Teroristi Islamske države “zarobili” Mesija (FOTO)

Dok se najbolje svjetske fudbalske reprezentacije pripremaju za prijateljske utakmice ove i iduće nedjelje, islamistički teroristi već su u jeku priprema za samo Svjetsko prvenstvu u Rusiji i brinu se da ne prođu nezapaženo.

U javnost je procurila fotomontaža Lea Mesija na koljenima, u narandžastom kombinezonu u kakvima Islamska država pogubljuje svoje zatvorenike, dok uz njega stoji i za glavu ga drži džihadista, a u pozadini se vide tribine i teren moskovskog stadiona Lužnjiki.

Autori su se pobrinuli i za sitne detalje, poput razbijenog pehara na logu Svjetskog prvenstva, kao i “srušenu” osmicu u godini održavanja.

ID već dugo najavljuje akcije u Rusiji za vrijeme SP, a ovaj poster, koji je navodno objavila grupa bliska ovoj terorističkoj organizaciji, zasad je najslikovitija prijetnja. Teroristi su u više navrata prijetili osvetom zbog vazdušnih napada na Siriju.

I prije ovih prijetnji znalo se da će u Rusiji osiguranje biti na dosad neviđenom nivou, a one bi ih mogle još samo pooštriti.

Naravno, niko ne očekuje da će zaista ubiti Mesija, ali oni su ovim posterom ispunili svoj cilj – utjerali strah u kosti ljubiteljima fudbala.

(100posto.hr)