Švajnštajger u bolnici, Ronaldo u ekipi

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Još jedan praznik fudbala na programu je danas (18 časova) gdje će se u derbiju Grupe G u Salvadoru sastati reprezentacija Njemačke i Portugala.

Pod znakom pitanja pred ovaj susret je nastup Bastijana Švajnštajgera, reprezentativca “elfa”, koji je hitno prebačen helikopterom u kliniku u gradu Eunapolisu, kako bi bio izvršen pregled na magnetnoj rezonanci, pišu Nezavisne novine.

Brazilski mediji pišu da je Fudbalski savez Njemačke nastojao je da prikrije cijelu operaciju te su stoga bili uključeni i policajci koji se trebalo da obezbjeđuju situaciju.

Vezista Bajerna je zbog povrede napustio trening u petak, da bi već naredni dan trenirao sa ekipom, pa je javnost u Njemačkoj zabrinuta da zamjenik kapitena nije zadobio novu i težu povredu koja će mu onemogućiti da nastupi protiv Portugala. Da li će istrčati na teren stadiona u Salvadoru još nije poznato.

Sa druge strane, osmijesi na licu mogu da se vide u taboru Portugala, jer će na megdan velikom rivalu izaći Kristijano Ronaldo, zvanično najbolji fudbaler svijeta. Iako je prethodnih dana imao problema sa koljenom, igrač Real Madrida će biti spreman za sve napore koje njegovu selekciju čekaju protiv “elfa”.

Glavni arbitar ovog susreta biće Milorad Mažić iz Srbije.

U drugom meču ove grupe snage će odmjeriti Gana i SAD, a susret se igra u 24 časa.

Danas je na programu još jedan susret i to između Irana i Nigerije (21 čas). To je drugi meč Grupe F.