Sušić ne zna još gdje će se “zmajevi” pripremati

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Ne bježim od Zenice, ali još nisam odlučio gdje ćemo se pripremati u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, rekao je Safet Sušić.

Selektor “zmajeva” je najavio da će naredne sedmice iz Pariza doputovati u BiH i tom prilikom sa ljudima iz N/FS BiH obići i novoizgrađeni savremeni Trening centar na Crkvičkom brdu. Objekat je izgrađen većinom sredstvima UEFA i FIFA, vrijednosti od oko 10 miliona KM. Međutim, reprezentativci BiH ga nisu koristili već su se pripremali na neuslovnoj Hrasnici.

“Rekao sam ljudima u Savezu, ukoliko je Centar spreman da odgovori našim prohtjevima, ne bježim od toga da odemo u Zenicu. Obići ću Centar pa ću odlučiti ostajemo li na Ilidži ili ne”, kaže Sušić za Nezavisne novine.

Najavili ste nova imena u ekipi. Koga možemo očekivati, osim Sanjina Prcića?

SUŠIĆ: Razmišljam najviše o povratku Miroslava Stevanovića. Nisam ga prekrižio. Trebalo bi da bude dio tima u sljedećim kvalifikacijama i volio bih da konačno nađe klub u kojem će imati veću minutažu. Znamo svi da je uvijek u dresu BiH pružao dobre partije.

Da li ste razgovarali sa Stevanovićem?

SUŠIĆ: Princip se zna, oni koji igraju u svojim klubovima mogu očekivati poziv. Šteta bi bilo da na jednog takvog fudbalera ne možemo ponovo da računamo.

Da li pozivi mlađim igračima znače oproštaj od nekih starijih?

SUŠIĆ: Ekipu moramo podmladiti. Normalno je da nekih igrača neće biti na sljedećem okupljanju. Sve će se znati kada objavim spisak 20. avgusta.

Računate li još na Zvjezdana Misimovića?

SUŠIĆ: Biće novih imena, kao što su Prcić i vjerovatno Stevanović, a o tome koga neću zvati ne bih u ovom trenutku govorio.

Hoće li, osim u sastavu, biti i promjena u taktici?

SUŠIĆ: Igraćemo kao i do sada. Sa slabijim ekipama sa dva klasična napadača, sa nešto jačim sa jednim. Edin Džeko je igrač bez konkurencije u ekipi. Što se tiče Vedada Ibiševića, ukoliko bude igrao dobro u klubu, ima šanse da igra i u reprezentaciji, odnosno da bude drugi napadač. Ako bude na nivou zadnjih desetak utakmica prošle sezone, kada je vrlo malo nastupao za “Švabe”, onda ću i ja morati tražiti neka druga rješenja.