Sušić najavio jednu izmjenu u sastavu za meč s Nigerijom

[dropcap]GARUŽA[/dropcap] Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, najavio je nakon današnjeg treninga u Garuži da će sastav bh. selekcije u duelu sa Nigerijom pretrpjeti malu izmjenu u odnosu na nedjeljni meč s Argentinom, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

“Neće biti puno promjena. Vidjećemo. Do utakmice su još 72 sata. Vjerovatno će biti jedno novo ime u startnoj postavi”, istakao je Sušić, a potom nije htio govoriti koji je to igrač, tj. da li će BiH protiv Nigerije igrati s dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem.

Selektor BiH je naveo i da nije upitan nastup Emira Spahića za subotnju utakmicu sa Nigerijom u Kujabi.

“Kapiten će igrati. Sejad Salihović je počeo normalno da trenira sa saigračima i spremamo ga za, nadam se, odlučujuću utakmicu trećeg kola u grupi, koju ćemo odigrati 25. juna u Salvadoru protiv Irana”, rekao je Sušić.

Fudbalski reprezentativci BiH nakon jutrošnjeg treninga u Garuži putuju u Kujabu, gdje će sutra imati jedini trening uoči meča s Nigerijcima. Utakmica BiH – Nigerije u subotu počinje u 18 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjeevropskom vremenu.