Bajević mudro ćuti

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Legendarni “Princ sa Neretve” Dušan Bajević odbio je da komentariše spekulacije da će biti nasljednik Safeta Sušića na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Po povratku sa Mundijala iz Brazila, gdje su zaustavljeni u grupnoj fazi takmičenja “zmajevi” su ostali bez selektora Sušića jer mu je 1. jula zvanično istekao ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.

“Čaršija” je odmah pokrenula brojne spekulacije o njegovom nasljedniku, a jedno od glavnih imena koja figuriraju je Dušan Bajević, nekadašnji ambasador bh. fudbala i proslavljeni trener.

Međutim, kako su razgovori Papeta i predsjednika Saveza Elvedina Begića o mogućem nastavku saradnje najavljeni do 10. jula, Bajević za list “Press RS” nije želio da komentariše njegov eventualni angažman na klupi “zmajeva”.

“Neću da pričam o tome jer ni sam ne znam šta je u pitanju. Uskoro slijedi sastanak Izvršnog odbora FS BiH, valjda će nešto tada biti jasnije. Do tada, molim za malo strpljenja”, rekao je trener koji je s klupe vodio brojne grčke velikane, ali i beogradsku Crvenu zvezdu.

Bajević je ipak pristao da prokomentariše rezultat “zmajeva” na Svjetskom prvenstvu. Tim Safeta Sušića je upisao pobjedu nad Iranom (3:1) i uknjižio poraze od Nigerije (0:1) i Argentine (1:2).

“Reprezentacija zaslužuje sve čestitke, ali kao čovjek i navijač, kako god hoćete, mislim da smo u grupi mogli da napravimo još bolji i jači rezultat. Mislim da smo malo previše slavili plasman na Mundijal, to je nastavljeno i u Brazilu, pa smo propustili šansu koju ćemo teško imati kasnije”, naglasio je “Princ sa Neretve”.

Srpska želi Bajevića, Meša se nudi

Banjalučki “EuroBlic” u današnjem printanom izdanju navodi da će Bajevića podržati Fudbalski savez Republike Srpske ukoliko Sušić ne postigne dogovor sa čelnicima FS BiH oko produžetka saradnje.

Kao potencijalni Papetovi nasljednici pominju se još i Amar Osim, menadžer Željezničara, ali i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Mehmed Baždarević.

“Spreman sam da preuzmem kormilo reprezentacije, pod uslovom da Safet Sušić ne potpiše novi ugovor”, rekao je Meša.