Vampiru Suarezu 9 mečeva kazne i 4 mjeseca van fudbala

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Napadač fudbalske reprezentacije Urugvaja Luis Suarez kažnjen je danas sa 9 utakmica suspenzije i 4 mjeseca van fudbala zbog toga što je na meču protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelinija.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je “grizao” Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Brazila, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

Urugvaj razmišlja da ne igra

Fudbalski savez Urugvaja razmišlja o neizlasku na utakmicu osmine finala protiv Kolumbije, i to zbog kazne Luisu Suarezu.

Čim se incident dogodio Urugvajci su uporno počeli da brane Suareza, tvrdeći da je sve “namještaljka” od strane Engleske i Italije, koje su eliminisane.

Urugvajski zvaničnici su čak tvrdili da su fotografije na kojima se vidi trag Suarezovih zuba na Kjelinijevom ramenu digitalno obrađene.

Ukoliko Urugvajci ne budu igrali čeka ih žestoka kazna FIFA u vidu suspenzije sa jednog ili nekoliko SP.

Adidas odustao od reklama sa Suarezom

Poznati njemački proizvođač sportske opreme “Adidas” saopštio je danas da do kraja Mundijala više neće koristiti reklamu u kojoj se pojavljuje Luis Suarez.

“Adidas u potpunosti podržava odluku koju je donijela FIFA. Za nas je Suarezovo ponašanje neprihvatljivo i moramo da ga podsjetimo da od igrača sa kojima imamo ugovor očekujemo određene standarde u ponašanju. Nećemo više koristiti Suareza u marketinške svrhe tokom Mundijala”, navodi se u saopštenju “Adidasa”.