Škola fudbala Omladinac stvara igrače za prvi tim

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Škola fudbala Omladinac iz Banjaluke osam godina uspješno radi sa mladim fudbalerima koji već nakon kadetske kategorije prelaze u prvi tim koji se takmiči u Područnoj ligi Republike Srpske.

Škola okuplja 160 dječaka uzrasti od 1997. do 2007. godišta, piše Glas Srpske.

Na njihovom usavršavanju radi 5 trenera: Marko Tešić, Jovo Šmanja, Dalibor i Slobodan Trifunović i Darko Manojlović.

“Svi u klubu imamo jedan cilj, a to je da što više fudbalera uskoro bude na raspolaganju prvom timu. Ima dosta talentovanih dječaka kod nas. Na treninzima se radi dosta kvalitetno, mladi igrači daju sve od sebe, a ni mi treneri ne štedimo ni truda ni rada da bismo došli do dobrih rezultata. Iako su dosta mladi, već nekoliko njih je nedavno prešlo u najjači tim i tamo sa uspjehom igraju. Mislimo da je oslonac na mlade odnosno proizvodnja igrača jedini ispravan put za Omladinac. Tome smo podredili sve i vjerujem da će rezultati zajedničkog rada uskoro biti veliki”, kazao je Manojlović.

Polaznici škole fudbala nekadašnjeg prvoligaša Republike Srpske iz banjalučkog naselja Lazarevo nedavno su bili u Makarskoj, gdje su trenirali u kampu akademije Adriatik iz Splita.

“To je jedna od najjačih škola u regiji, koju vodi Franko Bogdan. Sa njima imamo odličnu saradnju i već nekoliko godina idemo tamo da treniramo. Takođe, tamo je bio i menadžer poznatog trenera Vahida Halilhodžića, Mato Josipović, koji je testirao naše igrače. Bio je izuzetno zadovoljan onim što su naši momci pokazali”, dodao je Manojlović.

Banjalučani neće praviti pauzu ove godine i treniraće tokom čitavog ljeta. Generaciju 2001-2005 u avgustu očekuje turnir na Jahorini “Piksi kup”, dok u novembru idu na smotru u Vrbas.

“Treniraćemo bez prestanka na stadionu Omladinca, gdje imamo odlične uslove za rad. Tu ćemo se spremati za nove izazove koji nas čekaju do kraja godine. Moram istaći da imamo fenomenalnu saradnju i sa Crvenom zvezdom iz Beograda. Trebalo je da idemo kod njih u goste u junu, ali smo zbog katastrofalnih poplava odgodili to za septembar”, zaključio je Manojlović.

Kup grada

Dvije ekipe Škole fudbala Omladinac, generacije 2001-2002 i 2003-2004, ove sezone su igrale u finalu Kupa grada Banjaluke.

Obje ekipe igrale su protiv BSK-a i izgubile.

“Mečevi su bili izuzetno borbeni. Igrao se dobar fudbal i šteta što nismo došli do pehara bar u jednoj kategoriji. Ipak, zadovoljni smo i plasmanom u finale je jer konkurencija bila jaka”, kazao je Manojlović.