Široki opravdao ulogu favorita

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Fudbaleri Mladosti su doživjeli četvrti uzastopni prvenstveni poraz, pošto su u osmom kolu Premijer lige BiH poraženi na svom terenu od lidera Širokog Brijega sa 0:2.

Gosti su poveli već u četvrtom minutu. Po lijevoj strani prošao je Josip Ćorluka, odlično centrirao, a na nekih 10 metara od gola našao se Jure Ivanković, koji je šutirao u nebranjenu mrežu gola Mladosti za vođstvo od 1:0. Konačan rezultat postavio je u 64. minutu Santos Lago Vagner.

“Utakmica sa Širokim Brijegom pokazala je još jednom da razliku u kvalitetu ekipa prave mali detalji. Rival je postigao prvi gol poslije naše naizgled banalne greške. U drugom poluvremenu imali smo najbolju priliku na utakmici kada je Dragan Ristić neometan sa nekoliko metara promašio čitav gol. Nemamo kvalitet da se ravnopravno borimo sa timovima iz samog vrha i svaki bod, koji osvojimo u duelu sa njima, biće i te kako značajan”, rekao je Dušan Jevrić, trener Mladosti, za Glas Srpske.

Statistika

Mladost – Široki Brijeg 0:2

Strijelci: 0:1 Ivanković u 4, 0:2 Vagner u 64. minutu.

Stadion: Gradski u Bijeljini.

Gledalaca: 200

Sudija: Tomislav Čuić (Tomislavgrad) 6.

Žuti kartoni: Ramić, Komarčević, Savić (Mladost), Plazonić, Marković, Ćorluka (Široki B.).

Igrač utakmice: Jure Ivanković (Široki B.) 8.

Mladost: Mišić 6, Dabić 5, Zelić 5, Savić 5, Ramić 6 (od 46. minuta Vidić 5), Trifković 5 (od 70. minuta Đurić -), Vasić 5 (od 58. minuta Stajić 5), Komarčević 5, Ristić 5, Jevtić 5, Mazić 5.

Široki Brijeg: Soldo 7, Pandža 6,5 (od 46. minuta Barišić 7), Ivanković 8, Zakarić 7, Vagner 7, Ćorluka 7 (od 81. minuta Landeka -), Buhač 7 (od 72. minuta Ćorić -), Brekalo 7, Plazonić 7, Ljubić 7, Marković 7