Sezar: Igrali smo pod ogromnim pritiskom

[dropcap]BELO HORIZONTE[/dropcap] Golman fudbalske reprezentacije Brazila Žulio Sezar rekao je poslije večerašnje pobjede nad Čileom u osmini finala Mundijala da je njegova ekipa uspjela da se izbori sa ogromnim pritiskom.

Brazilci su večeras u Belo Horizonteu savladali Čile nakon izvođenja penala ukupnim rezultatom 4:3, a Sezar je odbranio dva šuta sa 11 metara.

“Bilo je baš teško. Ogroman je pritisak kada igrate za Brazil, pogotovo kod kuće. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali je Čile izjednačio i uspio potpuno da se vrati u utakmicu”, rekao je Sezar.

Napadač “karioka” Hulk nije iskoristio penal, a poslije meča bio je zahvalan golmanu Sezaru.

“U takvim situacijama važno je da dobijete podršku prijatelja i kolega, a to je Sezar i uradio sjajnim odbranama. Igrali smo do posljednjeg atoma snage i Bog nas je na kraju nagradio. Mnogo smo se namučili, ali smo znali da će biti tako”, kazao je Hulk.

Čileanski reprezentativac Arturo Vidal izjavio je da se njegova ekipa borila da ostvari san.

“Teško je kada ovako izgubite utakmicu. Odigrali smo odličnu utakmicu, pružili najviše što možemo. Srećan sam kako smo se predstavili. Borili smo se za ostvarenje sna, ali nismo uspjeli”, naveo je Vidal.