Sedmica Borca u Sloveniji

[dropcap]KRANJ[/dropcap] Fudbaleri Borca savladali su Kranj Zaricu 7:2 u prijateljskom meču igranom u Sloveniji, gdje su “crveno-plavi” bili na mini-pripremama pred početak nove sezone.

Susret je odigran povodom 40 godina postojanja kluba iz Slovenije i bio je humanitarnog karaktera, pišu Nezavisne novine.

Najbolji akter meča bio je povratnik Joco Stokić, koji je postagao tri gola, a u strijelce su se upisali još dva puta Stefan Dujaković, te po jednom Dušan Stevandić i Nebojša Stjepanović.

“Prezadovoljni smo onim što smo uradili u prethodna četiri dana, u kojima je cilj bio da se novajlije što bolje upoznaju s ostatkom ekipe”, rekao je Slobodan Starčević, sportski direktor Borca, koji je istakao da je ekipa sjajno dočekana od čelnika opštine Kranj, ali i Fudbalskog kluba Kranj Zarica.

Odmah nakon meča igranog u subotu, Banjalučani su se vratili u grad na Vrbasu, a već u ponedjeljak idu na Balkanu, gdje će nastaviti s pripremama u narednih pet dana. “Crveno-plavi” će trenirati na stadionu Slobode u Mrkonjić Gradu, a za petak je planirano odigravanje prijateljskog susreta s Istrom 1961 iz Pule.

Prema riječima Starčevića, ekipa će zatim pripreme nastaviti u Banjaluci, a postoji mogućnost odlaska na još jedne sedmodnevne pripreme. Sportski direktor Borca je dodao da će se Asmir Avdukić, koji je nastupio na Mundijalu u Brazilu, ekipi priključiti po povratku s Balkane.