Sarajlijama smetala trava

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Fudbaleri Sarajeva remizirali su na gostovanju u Bijeljini protiv Mladosti (1:1) u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH.

U taboru tima sa “Koševa” mišljenja su da je za njih sve moglo završiti i puno bolje da su uslovi na stadionu bili bolji.

“Organizacija utakamice je bila jako loša. Travnjak stadiona nije bio ošišan, te je bio u lošem stanju za igru. To je neshvatljivo jer znamo da je N/FS BiH kroz projekat unapređenja infrastrukture premijerligaškim klubovima omogućio popravku travnjaka. Takođe, utakmica se igrala sa svega nekoliko lopti, a za razliku od svlačionice domaćina, u onoj namijenjenoj našim igračima nije bilo tople vode”, tvrdi Dino Selimović, direktor Sarajeva.

Ipak, ono što puno više treba da brine “bordo tim” pred revanš utakmicu plej-ofa Lige Evrope u četvrtak u Menhengladbahu protiv Borusije, jeste loša realizacija u nedjelju u Bijeljini. Mladost je povela u 22. minutu golom Dragiše Komarčevića iz penala, a dvije minute kasnije Miloš Stojčev je pogodio za konačnih 1:1. Imali su izabranici trenera Dženana Uščuplića u dubokoj sudijskoj nadoknadi priliku za pobjedu, ali je udarac Nemanje Bilbije s bijele tačke odbranio golman Saša Mišić, pišu Nezavisne novine.

“Nažalost, nismo uspjeli iskoristiti brojne svoje šanse koje smo stvorili tokom utakmice. Sve smo trebali i morali riješiti puno prije dosuđenog penala, koji nažalost takođe nismo realizovali na željeni način, ali to je fudbal i te stvari se dešavaju. Jednostavno ovoga puta nismo nagrađeni za dobru igru”, rekao je Dženan Uščuplić i dodao: “Nemamo vremena da očajavamo za propuštenim u Bijeljini. Moglo je bolje, ali nećemo misliti o tome, već se okrenuti četvrtku, kada igramo važan susret sa Borusijom. Moramo se pokušati dobro odmoriti, a potom da uživamo.”

Šef stručnog štaba Mladosti Dušan Jevrić zadovoljan je osvojenim bodom protiv jedinog preostalog bh. predstavnika u Evropi.

“Ovo je veliki rezultat i uspjeh za nas. Pokazali smo srce i želju, na čemu čestitam svojim igračima. Nakon poraza u prošlom kolu kod kuće, ovo je i te kako važan bod bio sa psihološke strane”, rekao je trener tima iz Velike Obarske.