Sarajevo vjeruje u čudo

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Pokazali smo na “Koševu” da se možemo nositi sa Borusijom, pokazaćemo to i u Menhengladbahu, poručuju iz tabora Sarajeva pred sutrašnju revanš utakmicu Lige Evrope.

Iako su osvajači Kupa BiH poraženi u prvoj utakmici rezultatom 2:3, optimizam ih ne napušta. Tvrde da na put danas kreću puni samopouzdanja i vjere da i pored teškog zadatka mogu do povoljnog rezultata protiv favorizovanog bundesligaša.

“Nema potrebe da ponavljamo da je protivnik evropski gigant i da je favorit. Nama će biti veoma teško. Međutim, bez obzira na njihovo iskustvo igranja ovakvih utakmica, pritisak će ipak biti na njihovoj strani. Mi ćemo pokušati odigrati strpljivo, pametno i zaprijetiti iz neke kontre ili polukontre. Nećemo srljati, već ćemo čekati pravu priliku. U odnosu na utakmicu u Sarajevu, u uzvratu neće biti mnogo promjena u sastavu. Možda jedna, jer su momci zaista odlično odgovorili zadatku”, kaže Uščuplić za Nezavisne novine.

A ta izmjena, iako su možda navijači očekivali, neće biti na golu. Dejan Bandović je naišao na kritike javnosti zbog loše reakcije kod drugog gola Borusije, ali je dobio punu podršku šefa stručnog štaba.

“Razgovarao sam sa Dejanom i ‘podigao’ ga na neki način. To je moj posao i mislim da ne treba da bude toliko kritika na njegov račun. Ne zamjeram mu ništa i ne treba ga kriviti, već ga treba podržati”, smatra Uščuplić.

Nedjeljni remi u Bijeljini sa Mladosti (1:1) nije ostavio traga na ekipu. Pripreme protiču uobičajeno, bez obzir na veliki ulog, odnosno borbu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

“Znamo koji vid utakmice igramo i bez obzira na to što će biti veoma zahtjevno, vjerujem da moji momci mogu ostvariti dobar rezultat. Nije lako igrati sa bundesligašem i višestrukim prvakom Evrope, ali smo pokazali da nije i nemoguće. U prvoj smo utakmici u prvih dvadesetak minuta imali dvije kvalitetne šanse. Sigurno bi utakmica otišla u drugom smjeru da smo to bolje iskoristili”, smatra Uščuplić.

Susret plej-ofa Lige Evrope Borusije M. – Sarajevo igra se sutra, u 20.45.

Dupovac: Možemo do dobrog rezultata

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac nada se da on i saigrači mogu ponoviti dobro izdanje i u revanšu.

“Prva utakmica je završena negativnim rezultatom za nas. Međutim, naš trud i zalaganje tada su nagrađeni sa dva gola u mreži Borusije. To nam je motiv više da i u drugom meču pokušamo da ponovimo sličnu igru. Ako budemo na tom nivou, uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat” rekao je Dupovac.